top of page
  • Yazarın fotoğrafıdenizkivilcim636

Foo Fighters'ın Yeni Davulcusu Belli Oldu!

Foo Fighters, yeni davulcularının Josh Freese olduğunu açıkladı.


21 Mayıs tarihinde "Foo Fighters: Konserler İçin Müzik Hazırlamak" isimli canlı yayında Josh Freese'in grubun yeni davulcusu olduğunu duyuruldu. Canlı yayın sırasında Red Hot Chili Peppers'tan Chad Smith, Mötley Crüe'den Tommy Lee ve TOOL'dan Danny Carey yayına uğradılar ve her davulcu yayın sırasında içlerinden herhangi birisinin grubun yeni davulcusu olabileceğine dair şakayla karışık alay konusu oldular. Yayının sonlarına doğru Freese, kendisinin yeni davulcu olduğunun açıklamasında bulundu.


Dönemlik davulcu olan Freese, aynı zamanda Weezer, A Perfect Circle, Guns N' Roses, Nine Inch Nails, Paramore, Sting ve daha birçok ünlü isimle beraber çaldı ve 400'den fazla birçok türden stüdyo kaydında rol aldı.


Yeni Foo Fighters albümünden çıkan iki yeni teklide davulu kimin çaldığına dair resmi bir açıklama gelmemişti ve Grohl'un davulları tekrar eline aldığına dair bazı spekülasyonlar olsa da hiçbir şey doğrulanmamıştı. Fakat 606 Studios performansı sırasında, Grohl ve Freese davul kayıtları hakkında sohbet ettiler.


Freese, "Kayıttaki ritmi açıkladığın sırada 'ben sanırım onu tek elle çaldım,' dedin ve baktım ben de aynısını yapıyorum. İyi hissetiriyor ve kulağa da hoş geliyor, anlarsın ya?" dedi. Grohl'un cevabı ise, "Kasıtlı değildi. Onu evde demoyu alırken yaptım, yeni uyanmıştım ve yorgundum. Ama evimdeki o boktan davul setinde kulağa daha iyi gelmişti. Sen hi-hat ve trampete aynı anda vurmuyorsun, o yüzden arada bir boşluk var gibi." oldu.


Foo Fighters'ın Taylor Hawkins'i anma konserinden Freese ile beraber çaldıklarını All My Life parçasını aşağıdan izleyebilirsiniz.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page