top of page

Kritik Unheard: Adil Anıl

  • Yazarın fotoğrafı: Ekinsu Gülten ✪✪✪✪
    Ekinsu Gülten ✪✪✪✪
  • 27 Haz 2025
  • 1 dakikada okunur

Bugün dinlediğimiz ve ana akımda yer alan çoğu şarkı profesyonel stüdyolardan çıkıyor. Tonlarca ekipman, onlarca teknik insan, algoritmaların sevdiği formüller... Güzel müziğin küçük bir odadan da çıkabileceğini göstermek, sizi ana akım müziğin tek düzeliğinden ve sanatın yoksunluğundan çekip çıkartmak istediğimiz yazı serimizin ilk konuğu Adil Anıl.

Kendine ait zaman ve mekan akışıyla Adil Anıl; ne ana akıma yaranmaya çalışıyor ne de alternatifim diye bağırıyor. Bir öğrenci evinin küçük odasında yapılmış besteleri dinlerken samimiyetini hissedebiliyorsunuz. Genel bakışta, hepimizin rahatsız olduğu kendi baloncuğunda kalmış, dünyadan kopuk ve hissiz müzisyenlerden değil de protest ve duygusal şarkıları ile aslında sizi gündemin de en içinde tutuyor. Kısacası hissediyor, kaydediyor ve şarkılarını paylaşıyor. Bizim sizin için tavsiye ettiğimiz Adil Anıl şarkısı ise Huzursuzum.

Bu yazı serisinin başlama nedenimiz artık tek düzeleşmiş algoritmalar üzerine kurulu müzik ve sosyal medya platformlarına baş kaldırmak istememiz çünkü bazen bir müzik kariyerinin başlangıcı, milyonlarca dinlenmeyle değil; tek bir dinleyicinin hayranlığıyla olur. Siz de bu seride yer almak için bize mail atabilirsiniz. Umarım beğenirsiniz, yorumlarda buluşalım!


 
 
 

Son Yazılar

Hepsini Gör
Soen Ekseni Belirledi: “Axis” Klibi Yayında

İsveçli progresif metal grubu Soen, “Axis” adlı şarkısının video klibini yayınladı. Yeni klip, grubun karanlık atmosferi ve güçlü müzikal anlatımını bir kez daha öne çıkarıyor. “Axis”, sözleriyle topl

 
 
 

Yorumlar


Rock ve Metal Haberleri İçin Abone Olun!

RÖPORTAJLAR

LİSTELER

YENİ ÇIKANLAR

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Beyaz Çember

Kritikzine 2024 by Kritik Records © Tüm Hakları Saklıdır

ALBÜM KRİTİKLERİ

HAKKIMIZDA

Rock metal haberleri, röportajları, albüm incelemeleri içeren güncel müzik portalı

bottom of page