top of page

Wolfgang Van Halen Yeni Albümü "The End" Hakkında Konuştu

  • Ekin Kılınç ✪
  • 6 Eki
  • 2 dakikada okunur
ree

"Aslında kafamda herhangi bir fikir ve de umudum yoktu, sadece kendi başıma bir şeyler yapmam gerektiğini biliyordum."


Van Halen sözlerine Mammoth'un ilk günlerinden bahsederek başladı: "Bu sadece kişisel bir meydan okumaydı. Sadece yapıp yapamayacağımı ve hayatımı bunun üzerine inşa edip edemeyeceğimi görmekle ilgiliydi diyebilirim. "


Van Halen'i ilk olarak 2015'te babası Eddie'nin gündeme getirmesiyle tanımıştık.


“Smithsonian’daki bir röportajda bahsetmişti. O kadar heyecanlıydı ki. Elimde yaklaşık 20 fikrim vardı, çoğunu dinlemişti. Ne kadar gururlandığını görebiliyordunuz.”


“Benim işim bu, enstrüman çalmaya elbette bayılıyorum ama en çok sevdiğim şey şarkı yazmak diyebilirim. Şarkı ya da bir fikir ne zaman gelir, bilemezsin. Telefonuna kaydettiğin öylesine bir mırıldanma olur; önemli olan fikri bir şekilde dışa vurmak.”


Van Halen, her albümde bazı şarkıların su yüzüne çıkamadığını, fakat bu fikirlerin ileride yeniden canlanabileceğini de ekledi:


“Bir albüm için genelde 10–15 fikir çıkıyor. Bazıları zamansızlıktan dolayı dışarıda kalıyor, kesinlikle kötü olduklarından dolayı değil. Bu da enteresan bir fikir birikimi oluşturuyor. Ama sonra stüdyoya girince bu birikime 10 yeni şarkı daha ekliyorsun.”


Van Halen, Ozzy Osbourne’un ölüm haberini aldığı gece “Mama, I’m Coming Home” şarkısını çalarak ona saygı duruşunda bulunmuştu. O anları şöyle anlattı:


“Ağlamamak için elimden geleni yapmıştım. Haberi alır almaz, ‘Hiçbir şey yapmadan duramayız, bir şey yapmamız gerekiyor ’ demiştim .Sözleri ezbere bilmiyordum, solosunu hiç çalmamıştım. ‘Yeterince iyi mi, yapabilir miyiz?’ diye durmadan düşündüm. Keşke daha iyi olsaydı ama elimden gelenin en iyisini yaptım.”


Van Halen, Myles Kennedy ile The End turnesine çıkacağı için oldukça heyecanlı açıklamalarda bulundu:


“ İlk albümde birkaç konser verdik ama bu bizim ikinci büyük, tabiri caizse gerçek turnemiz. Artık elimizde çalacak çok fazla şarkı var.”

“I Really Wanna” şarkısı hakkında ise şunları söyledi:


“Şarkı yazmak benim için başlı başına bir arınma ve rahatlama seansı diyebilirim. Şunu fark ettim: Ne yaparsam yapayım, bir yerlerde birileri illaki bundan nefret edecek. O yüzden bunu kabullenip eğlenmeye, keyfini çıkarmaya çalışıyorum. Hayat zaten yeterince zor en azından tadını çıkarayım.”


Yorumlar


Rock ve Metal Haberleri İçin Abone Olun!

RÖPORTAJLAR

LİSTELER

YENİ ÇIKANLAR

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Beyaz Çember

Kritikzine 2024 by Kritik Records © Tüm Hakları Saklıdır

ALBÜM KRİTİKLERİ

HAKKIMIZDA

Rock metal haberleri, röportajları, albüm incelemeleri içeren güncel müzik portalı

bottom of page