top of page
  • Yazarın fotoğrafıBerkay

1980 Yılında Ne Dinleyecektik?

Her dönemde insanların tarzları ve zevklerinin değiştiğini biliyoruz. Ancak bazı şeyler var ki hala bizim favorilerimizde kalabilmeye devam ediyorlar. Bugün sizlere 1980 yılında çıkmış ve insanlarda güzel yer edinmiş albümlerden bahsedeceğim. AC/DC'nin ünlü albümü Back in Black'i bile beşinci sıraya düşürebilmiş diğer dört albümü (dört adet hit listesi haberi yapan site ve billboard listelerine göre harmanladım fanlara duyurulur kızmayın hemen) , David Bowie'nin Scary Monsters albümünü de içeren size de yeni şeyler keşfetme imkanı vereceğini umduğum listem yazının devamında sizlerle.


1 - The Police - Zenyatta Mondatta


Reggae ve punk esintileri içeren ve grubun da üçüncü albümü olma özelliği taşıyan bu albüm birinici sıraya yerleşerek ilk önerimi oluşturmakta. Tüm albümü dinlemeye üşenmemeniz için de üç tane öneriyle bitireyim.

  1. Dont Stand So Close to Me

  2. Driven to Tears

  3. De Do Do Do...



2 - The Beat - I Just Can't Stop It


İnanılmaz eğlenceli olan bu albüm zaten birçoğumuzun da bildiğini düşündüğüm The Beat'in en sevdiğim albümleri arasında. Genellikle pop reggae olan albüm aynı zamanda Ska türünde şarkılar içermekte ve bu genreyı keşfetmemdeki en büyük etkenlerdendir. ve ekler

  1. Mirror in the Bathroom

  2. Cant Get Used to Losing You

  3. Two Swords


3 - Prince - Dirty Minds


Biraz synth tonlar içeren tatlı bir rock albümü olan Dirty Minds'ı objektif olarak(opsiyonel) üçüncü sırada siz Kent FM dinleyicilerine sunuyorum. (Sözler biraz hassas içerik)

  1. When You Were Mine

  2. Dirty Mind

  3. Uptown




4 - AC/DC - Back in Black

AC/DC'nin albümü olan bu albüm, rock albümüdür.

Okuduğunuz için teşekkürler.

5 - Talking Heads - Remain in Light



Post punk ve new wave türünde olan bu albüm 1980 senesinin en iyi sh*tpostudur. (sh*tpost punk genre). Dinlerken inanılmaz ucube groove hislere bürünerek devam ettiğimiz bu albümde metafor veya betimleme yapabilecek kelime dağarcığına sahip değilim. Dinleyin yaşayın.

Tüm albüme 9.9/10 vereceğim için şarkı önermekte biraz zorlanacağım ama deneyeyim.

  1. The Great Curve

  2. House in Motion

  3. Listening Wind

  4. (yazardan torpil) Crosseyed and Painless


6 - Elvis Costello & The Attractions - Get Happy


Listelerde en sevmediğim albüm olmakla birlikte otoritelere karşı gelmiş olmamak için koymak zorunda hissettim. Yine de önerilerimi sıralaycağım.

  1. New Amsterdam (sevdiğim tek track)

  2. I cant Stand Up for Falling Down

  3. High Fidelity





7 - Joy Division - Closer


İlk on listelerinin en sevdiğim albümüdür. Post punk, gothic rock olan olabilen olmuş bulunan bu albüm resim sergisi fon müziği olmaya en uygun şarkılar içeriyor. Çok yorum yapmayacağım şarkı da önermeyeceğim hepsini dinleyin. (lütfen)







8 - Bruce Springsteen - The River


Being American is being American diyebileceğim Bruce Springsteen USA doğumludur ve bunu tekrarlamaktan keyif alır. Bilenlerin genelde rocknroll Bruce bildiği ve o tarz şarkılarını dinlediği sanatçımız bu albümde sakin olmayı tavsiye eder ve gitarı farklı kullanabildiğini de kanıtlar. İki CD olduğu için beş şarkı önereceğim.




  1. Independence Day

  2. The Ties That Bind

  3. Hungry Heart

  4. The River

  5. Point Blank


9 - The Alan Parsons Project - The Turn of a Friendly Card


Şu senelerde listeye bir de progressive rock albümü girmeseydi üzücü olurdu diyerek 6-7 sıra torpil yaparak dokuzuncu sıraya getirdim.(evlatçılık)

  1. Games People Play

  2. The Turn of a Friendly Card 1,2

  3. Snake Eyes





10 - David Bowie - Scary Monsters (and Super Creeps)


David Bowie dinlemiyorsanız direkt dinlemeye başlayın sıra elbet bu albüme gelecektir zaten der ve yine de ekler;

  1. Ashes to Ashes

  2. Teenage Wildlife

  3. Fashion







Önerilerim şimdilik bunlar. Diğer yıllarda görüşmek üzere.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page