top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

2021'in Son Çeyreğinde Yayınlanacak Olan ve Merakla Beklenen 10 Albüm!

2021'in son üç ayında çıkması planlanan ve en merak edilen 10 albümü sizler için derledik.


10. OBSCURA - "A Valediction"

Alman teknik death metal devi OBSCURA, 3 yıl aradan sonra yeni albümleri "A Valediction"u 19 Kasım tarihinde yayınlayacak. Nisan 2020'de Obscura, gitarist Rafael Trujillo, basçı Linus Klausenitzer ve davulcu Sebastian Lanser'ın müzikal farklılıklar nedeniyle grupla yollarını ayırdığını duyurdu. Grup, eski basçı Jeroen Paul Thesseling ve eski gitarist Christian Münzner'in gruba yeniden katıldığını açıkladıktan kısa bir süre sonra altıncı albümlerinin adının A Valediction olacağını açıklamıştı.

9. WHITECHAPEL - "Kin"














Amerikalı deathcore grubu WHITECHAPEL, yeni stüdyo albümü "Kin"i 1'de yayınlayacak. Grup, yeni albümlerinin ilk single'ı "Lost Boy"u 31 Ağustos 2021'de yayınladı ve dikkatleri üzerine çekti.


8. EXODUS - "Persona Non Grata"














Şüphesiz en beklediğimiz albümlerden biri "Persona Non Grata". Normal şartlarda geçtiğimiz yaz albümü dinleyecektik ancak grubun davulcusu Tom Hunting"in sağlık sorunları nedeniyle albümün çıkış tarihi 19 Kasım olarak belirlendi. Grup, geçtiğimiz günlerde albümden "Clickbait" şarksını yayınladı.


7. SWALLOW THE SUN - "MoonFlowers"














Finlandiyalı doom metal grubu SWALLOW THE SUN, 19 Kasım'da yayınlayacağı yeni albümü "Moonflowers" ile Kasım ayının depresif atmosferini bizlere yansıtacak.


6. Tom Morello - "The Atlas Underground Fire"














Gitar virtüozü Tom Morello, yeni solo albümü "The Atlas Underground Fire"ı 15 Ekim'de dinleyicilerine sunacak.


5. RADIOHEAD - "Kid Amnesiae"















Radiohead hayranlarını heyecanlandıran "Kid Amnesiae", grubun 2001 çıkışlı "Kid A" ve 2001 çıkışlı "Amnesiac" albümlerinin karışımı ve yeniden baskısını içeriyor. Albümde daha önce hiç duymadığımız Radiohead şarkıları da yer alıyor. Albüm, 5 Kasım'da yayınlanacak.


4. DEEP PURPLE - "Turning To Crime" (Cover Albümü)














Deep Purple , 26 Kasım'da çıkacak olan "Turning to Crime" adlı yeni cover albümünün yapımcılığını Bob Ezrin yapıyor. orijinal olarak Fleetwood Mac , Bob Dylan , Cream , Bob Seger , Little Feat , Ray Charles, the Yardbirds ve daha fazlası tarafından kaydedilen efsanevi hard rock şarkılarının coverlarını içeriyor.


3. DREAM THEATER - "A View From The Top The World"














2022'de ülkemizde konser vermesi planlanan progresif metal devi DREAM THEATER, 22 Ekim'de piyasaya süreceği yedi şarkılık on beşinci stüdyo albümü ile bizi konsere hazırlıyor..


2. MASTODON - "Hushed And Grim"














MASTODON, 29 Ekim'de yayınlayacağı yeni albümü "Hushed And Grim"den yayınladığı "Pushing The Tides" şarkısıyla bizi heyecanlandırmayı başardı. Albümün yapımcılığını David Bottrill üstleniyor ve Soundgarden gitaristi Kim Thayil'in katkılarını içeriyor.


1. BULLET FOR MY VALENTINE - "Bullet For My Valentine"














3 yıldan sonra kendi adını taşıyan albümle geri dönen BULLET FOR MY VALENTINE, albümden yayınladığı "Knives" ve "Rainbow Veins" gibi şarkılarla gerçekten agresif bir albümün geleceğinin sinyalini verdi. Heyecanla 5 Kasım'ı bekliyoruz.

0 yorum
bottom of page