top of page
  • Yazarın fotoğrafıBeyza Türedi ✪

2022 Rock & Roll Hall of Fame Giriş Töreni ve Öne Çıkanlar


2022 Rock & Roll Hall Of Fame giriş töreni, Dolly Parton, Pat Benatar, Duran Duran, Eminem, Lionel Richie, Carly Simon ve Eurythmics dahil olmak üzere 14 adayla en yeni sınıfını karşıladı.

Rock And Roll Hall of Fame'e, müzik yaşamlarında en az 25 yılı geride bırakmış, genel çerçevede rock müziğinin gelişimine ve yayılmasına yardımcı olmuş isimler kabul ediliyor.

Bu yılki etkinlik 5 Kasım Cumartesi günü Los Angeles'taki Microsoft Tiyatrosu'nda gerçekleşti. Çoğu kişi, 19 Kasım'da HBO ve HBO Max'te yayınlanana kadar göremeyecek.

- P!NK & Eurythmics -


- Duran Duran & Dolly Parton -


Geceden Notlar :

>> Duran Duran şarkıcısı Simon Le Bon, grubun orijinal gitaristi Andy Taylor'ın, 4. evre prostat kanseri tedavilerinde 'gerileme' nedeniyle Rock & Roll Hall Of Fame gecesine katılamadığını söyledi.

Ayrıca basçı John Taylor‘da yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Beatles, David Bowie ve Mick Ronson, T-Rex, Sex Pistols ve Clash'ın etkisi olmasaydı burada olmazdık… Siouxsie Sioux ve Patti Smith… Bunlar ve daha pek çokları bir zamanlar ebeveyn, akıl hocasıydı, ve ruh rehberleri. Onlar ve müzikleri olmasaydı, birbirimizi asla bulamazdık.”


>> Gecede ödülü verilen Ahmet Ertegün Türk-Amerikan müzik yapımcısı, iş insanı ve Atlantic Records'un kurucusu. The Rolling Stones, Led Zeppelin'in yanı sıra Eric Clapton, Aretha Franklin ve Ray Charles gibi isimleri müzik dünyasına kazandırdı.

>> Pink, gecenin son davetlisi Dolly Parton’ı şöyle tanımladı;

“Zamanımızın en büyük şarkı yazarlarından biri”, müziği “Tanrı dinliyormuş gibi hissetmenizi sağlayabilir ve bu yardım hemen köşede.”



>> Parton, Simon Le Bon, Annie Lennox, Dave Stewart, Pink, Brandi Carlile, Pat Benatar ve Rob Halford dahil olmak üzere gecenin birçok sanatçısını “Jolene”de kendisine katılmaya çağırdı.

- Dolly Parton & Rob Halford -

>> Judas Priest’e Rock Hall'un Müzikal Mükemmellik Ödülü'nü veren Alice Cooper, İngiliz grubunu “kesin metal grubu” olarak adlandırdı. Ayrıca Judas Priest'in memleketi Birmingham'ı “İngiltere'nin Detroit'i” ile karşılaştırdı ve grubun ödülünün ”uzun süredir gecikmiş” olduğunu söyledi.

Salonun bu türü reddetmesinden uzun süredir şikayet eden birçok heavy metal hayranının şüphesiz aynı fikirde olacağı bir şey.






>> Bruce Springsteen, Rock Hall'dan Ahmet Ertegün Ödülü ile plak yapımcısı-müzik-yöneticisi Jimmy Iovine'i takdim etti. Ayrıca gecede de yer aldı.




>> Janet Jackson, Jam ve Lewis'e ödülü takdim etti.



>> Gecenin ilk performansını sahneleyen Duran Duran, biraz teknik sorun yaşadı. Çığlık atan kalabalık bunun için oradaydı, ama müzik değildi. Grup, vokalleri esasen akapella olan şarkıcı Simon Le Bon dışında neredeyse duyulmuyordu.

Duruma dikkat çeken Le Bon durdu ve şaka yaptı: "Sadece size dudak senkronizasyonu yapmadığımızı kanıtlamamız gerekiyordu." Ve sonra grup, yeniden başladı.



>> Yeşil takımıyla Robert Downey Jr., Duran Duran'ı takdim etti.




>> Dr.Dre törende Eminem'i takdim etti.

Yapımcı içten olan konuşmada, "Müzik dinlerken düşündüğüm son şey onun beyaz bir adam olduğuydu".

>> Lionel Richie ve Dave Grohl beraber sahne aldı.


>> Eminem, Ed Sheeran ve Aerosmith’ten Steven Tyler’la sahne aldı.



>> Lenny Kravitz, Lionel Richie’ye ödülünü verdi.

>> P!nk ve Brandi Carlile beraber sahne aldı.


Kırmızı Halı:

Kazananlar:

Pat Benatar

Duran Duran (ilk kez aday)

Eminem (ilk kez aday, ilk yıl uygun)

Eurythmics

Dolly Parton (ilk kez aday)

Lionel Richie (ilk kez aday)

Carly Simon (ilk kez aday)


*Bu kategori, rock 'n' roll'un gidişatını değiştiren özgünlük, etki ve etki ile kariyerlerinde müzik yaratmış grupları ve solo sanatçıları onurlandırır.


- Eurythmics -

( İngiliz synth-pop ikilisi, “Missionary Man," "Would I Lie to You?" and “Sweet Dreams (Are Made of This)” ile performans sergiledi.)


MÜZİKAL MÜKEMMELLİK ÖDÜLÜ

Judas Priest

Jimmy Jam ve Terry Lewis


*Bu kategori, gençlik kültürünü etkileyen rock 'n' roll ve müziğin yaratıcı gelişimi ve büyümesi üzerinde büyük etkisi olan performans göstermeyen endüstri yetkililerini onurlandırmaktadır.




ERKEN ETKİ ÖDÜLÜ

Harry Belafonte

Elizabeth Cotten

*Bu kategori, özgünlükleri ve müzik yaratmadaki etkileri endüstri üzerinde dramatik bir etki yaratan sanatçıları, müzisyenleri, şarkı yazarlarını ve yapımcıları onurlandırmaktadır.


AHMET ERTEGÜN ÖDÜLÜ

Allen Grubman

Jimmy Iovine

Sylvia Robinson


*Bu kategori, “özgünlükleri ve müzik yaratmadaki etkileri müzik üzerinde dramatik bir etkisi olan sanatçılar, müzisyenler, söz yazarları ve yapımcıları” temsil eder.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page