top of page
  • Yazarın fotoğrafıYağmur Turgut

67 YIL ÖNCE BUGÜN BİR EFSANE DOĞDU! STEVE HARRIS!

67 yıl önce bugün, 12 Mart 1956 yılında, Iron Maiden kurucusu, bestecisi ve bass gitaristi Steve Harris doğdu.

Lise yıllarında Beatles’tan ilham aldığını söyleyen Harris, aslında davul çalmak istiyordu fakat evinde davul kuracak yeterli alan yoktu. Bunun yerine bir bass gitar almaya karar verdi. Aldığı ilk gitar Fender Precision Bass’ın kopyasıydı ve tam 40 dolardı. Yaklaşık on ay sonra Gypsy’s Kiss adıyla bildiğimiz gruba katıldı fakat grup kısa süre sonra dağıldı. Daha sonra Iron Maiden grup üyeleri Dennis Wilcock ve Doug Sampson’ın bulunduğu Smiler adlı gruba katıldı fakat buradan da grup üyelerinin, Harris’in şarkılarını çok karmaşık bulması sebebiyle ayrıldı.

Sonunda Harris, ismini The Man In The Iron Mask filminden aldığı Iron Maiden’ı kurdu. Grubun bestecisi ve bass gitaristi olan Harris, gitarıyla adını tarihe yazdıracak imzalar attı.En çok kullandığı ‘’galloping’’(koşturma) stiliyle bass gitarını konuşturdu.

Bu imzaları The Trooper ve Run To The Hills parçalarında rahatlıkla görebilirsiniz. Harris’in şarkıları zamanla progressive rock’a evrildi. Şarkılarını genelde mitoloji, tarih, filmler ve kitaplardan esinlenerek yazıyordu.

Steve Harris daha sonra Richard Taylor'ın vokalist, David Hawkins ve Grahame Leslie'nin gitarist, davulcunun ise Simon Dawson olduğu British Lion grubunu kurdu. Bu Harris'in yeni bass teknikleri ve yeni tarzlar deneyebildiği Hard Rock harmanlaması bir grup oldu.

Şuanda aktif olarak müzik yapıyorlar. Tur bilgilerine buradan ulaşabilirsiniz. https://britishlionuk.com/tour/

Fakat ne yazık ki şuanda tur rotalarında Türkiye bulunmuyor.

Sizi British Lion'ın Land Of The Perfect People şarkısıyla baş başa bırakarak yazımı sonlandırıyorum.


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page