top of page
  • Yazarın fotoğrafıBetül Karal

ALICE COOPER - 'DETROIT STORIES' / ALBÜM İNCELEMESİ


Alice Cooper'ın yeni albümü bugün yayınlandı! Yeni çıkacak bir albüm için gece yarısını beklemeyeli uzun zaman olmuştu ve albümden ne beklemem gerektiğinden de emin değildim açıkçası. Accept'in son albümünde gördüğümüz gibi pandeminin etkilerinin yoğun hissedildiği bir albüm de olabilirdi. Foo Fighters'ın son albümündeki gibi bambaşka müzikler deneyen bir Alice Cooper'la da karşılaşabilirdim. Detroit Stories ismi ise beklentilerimi baya yükseltmişti. Sonuçta ilk çıktığı yıllarda da gerek müziği gerek şekli ile en çok Detroit'e ait olduğunu söyleyen bir gruptu Alice Cooper.


Detroit Stories'in farklı bir albüm olacağını önceden haber veren Alice Cooper, 2019'da çıkardıkları Breadcrumbs'ın bizi yeni albüme götüren bir yol olduğunu söyleyip, meraklısına ufak bir ipucu da vermişti: "Albüm, Detroit'in 60'lar sonu 70'ler başındaki punk hallerinden ilham alıyor." Gerçekten de Detroit Stories'de Breadcrumbs soundlarını duymamak mümkün değildi fakat albümün ilk şarkısı Rock and Roll'la başlayan bu yolculuk boyunca Punk'tan ziyade sıklıkla Blues sesler kullanılması beni şaşırtan bir durum oldu. Grubun yaptığı "Detroit, kızgın hard rock'ın doğum yeridir." açıklamasıyla daha sert tınılar olacağını hayal ettiğim bir albümdü Detroit Stories. Özellikle $1000 High Heel Shoes, Alice Cooper'ın, "O yıllarda Detroit'te soft rock çalamazdınız yoksa kıçınız tekmelenirdi" açıklamasından çok uzakta bir şarkıydı ve burada hayal kırıklığına uğradığımı söylemem gerek. Fakat tüm dünyayı etkileyen pandemi sürecinin müziğe de yansıması kaçınılmaz bir durum. 2021 yılında, 60'lar sonu 70'ler başı Detroit'ini düşünse de, Alice Cooper da çoğu grup gibi (belki de dünyanın ihtiyacı olan) moral yükseltici tınılar kullanmayı seçmiş bu albümünde. Yine de bir Alice Cooper albümü dinlediğimi hissettiren, orijinal ekibin yaşayan üyelerinin tınılarını duyduğum şarkılar da yok değildi, Breadcrumbs'ta Detroit City 2020 olarak dinlediğimiz Detroit City 2021 albümün ruhuna en uygun şarkıydı diye düşünüyorum. Social Debris ise albümün Detroit'in öfkesini duyduğumuz parçasıydı bana göre.

Albümü, belki de bu açıklamalardan keyif alıp ama aklınıza çok da kazımadan, baştan sona dinlemek daha adil olacaktır diye düşünüyorum. Dinledikten sonra siz de benim gibi görece biraz hayal kırıklığına uğrar ve nostaljik Alice Cooper sesleri duymak isterseniz, Trash albümü her zaman bizleri bekliyor olacak!


Kritikzine Puan: 6,8 / 10



0 yorum
bottom of page