top of page
  • sefaalcn2

#Alternatif Sesler | Yabancılar Röportajı


Her hafta bir grubu konuk aldığımız #AlternatifSesler 'de bu hafta İstanbul çıkışlı indie rock grubu Yabancılar ile röportaj gerçekleştirdik.


Öncelikle bilmeyenler için Yabancılar kim ve nasıl kuruldu? Kendiniz kısaca tanıtabilir misiniz?


Ömer: 21 yaşındayım, Metin Yazarlığı yapıyorum ve Yabancılar grubunda gitar çalıyorum. Yabancıların kuruluşu 5 yıl önceye dayanıyor, önce Ali Emre, Pasha Bayramov ve Yasin Uğur Güder tarafından İngiliz müziğini saf bir şekilde Türkçe sözlerle beraber dinleyiciye sunmak amacıyla kuruldu.

Umut: Ben Umut Arda 20 yaşındayım. Grubun vokaliyim. Çok uzun olmasa da bir süredir müzikle uğraşıyorum, yazıyorum, çalıyorum.

Eren: Ben Eren Deksiz 21 yaşındayım. Üniversite öğrencisiyim ve aktif olarak yazılımla uğraşıyorum. Yabancılar grubunda bas gitar çalıyorum.

Yiğit: 20 yaşındayım, prodüktörlük ve ses teknolojisi ile ilgileniyorum. Yabancılar grubunda gitar ve synthesizer çalıyorum.

Ali Emre: Ben Ali Emre Özer 23 yaşındayım. Grubun bateristiyim, bunun dışında hala İstanbul’da üniversite eğitimime devam ediyorum.


Bir süredir müzikle uğraşıyorsunuz yaşadığınız zorluklardan bahseder misiniz?


- Grup ve endüstriyel alanda düşünecek olursak, ürettiğimiz işlerin reklam ve pr kısmı indie şekilde bir hayli zor oluyor. Şirketler de bize samimi gelmiyorlar. Onun dışında sıkıntılar maddi durumlardan kaynaklanıyor, çoğu grubun da bu sıkıntıları yaşadığını düşünüyorum.


Türkiye de indie rock konusunda ne düşünüyorsunuz, Türkiye’deki indie rock kitlesi hakkında düşünceleriniz neler?


- Türkiye’de indie müzik uçmuş durumda bence. Bugüne kadar benim projelerimin çoğu da bu genre içinde yer alabilecek projelerdi. Kitleden ziyade, ülkemizden çıkan işleri hayretle takip ediyorum. Bizim kitlemiz gerçekten çok keyifli, yıllardır eşe dosta çaldıktan sonra, bizi sadece müziğimiz ve dışarıya yansıttığımız kişiliklerimizle sorgulamadan seven çok insan var, İzmir konserimizde bunu fark etmek çok güzeldi. Bi de Domatesli kaşarlı boyoz çok güzeldi



Yabancılar grubunun kadrosunda çok kez değişiklik oldu bu durum Yabancılar grubunun soundunu değiştirdi mi? özellikle son çıkan şarkınız "Gitme" hakkında böyle yorumlar yapıldı.


Yiğit: Ben Eski Günlerden önce Yabancılar’ı dinliyor konserlerde arkadaşları olarak destek olmaya gidiyordum. Bazen benim eski grubum Wednesday Morning ile ortak konserler yapıyorduk. Eski Günler’de synthesizerim ile parçaya eşlik ettim, sonrasında beraber çalışmayı düşündük ve gruba dahil oldum. Gitme özelinde konuşacak olursak Prodüktörlüğünü ve mühendisliğini ben üstlenmiştim şarkının. O zamanlar çok fazla French Indie Pop dinlememden kaynaklı öyle bir sound tercih ettim, grup da çok beğendi. Klip ne kadar facia olsa da parça çok güzel oldu bizce… Ama yeni yayınlanacak single parçamız ve çalışmalarına başlamış olduğumuz albümümüz Türkiye’de henüz yapılmamış bir iş olacak.

Ömer: Evet bu şarkıda değişti ancak eski sounda geri dönüyoruz gibi.


Yeni albüm veya tekliler üzerinde çalışmalar var mı? Varsa dinleyicileri nasıl şeyler bekliyor?


- Geçtiğimiz haftalarda ilk albümümüze başladık, heyecanlıyız.


Aktif olarak konserlerdesiniz, konserler nasıl geçiyor?


Ali Emre: Konserlerimiz yoğun geçiyor ve bu bizi cidden olumlu yönde etkiliyor. İnsanların gelip bizim müziğimizle eğlenmesi, dans etmesi veya eşlik etmesi bizim için en güzel ödüllerden biri benim için.

Ömer: Süper.

Yiğit: Eğlenceli ama bazı işletmeci ve sesçiler yüzünden yorulduğumuz oluyor.

Eren: Konserlerimiz yoğun geçiyor ya artık şehir dışı konserlerine başladığımız için birazcık daha farklı geliyor bana.

Umut: Konserler genel olarak çok güzel geçiyor çünkü her konser öncesi beklediğimiz ve sorun haline getirdiğimiz şeyler konser anında sorun olmaktan çıkıp mutluluk verici hale geliyor ve bu çoğu zaman bizleri şaşırtıyor


Gelecekte grup olarak planlarınız ve hedefleriniz neler?

- Hedefimiz her zaman daha iyisini yapmak, insanları etkilemek ve daha büyük kitlelere ulaşmak.


Son olarak dinleyicilerinize ne söylemek isterdiniz?


Yiğit: Albüm korkunç olacak. Konserlerde görüşenzii!

Eren: Konserlerde görüşürüz.

Umut: Dinleyicilerimize söylemek istediğim tek şey bizi dinlemeye ve kendilerini şarkıların içinde bulmaya devam etmeleri

Ömer: Hepsini çok seviyorum

Ali Emre: Yeni şarkı ve albümle karşınızda olacağız, beğenmeniz dileğiyle. Hepinizi çok seviyoruz.


Yabancılar’ın yayınladığı en son tekli “Ama Ama"yı aşağıdan dinleyebilirisiniz;

Instagram: @theyabancilar

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page