top of page
  • Yazarın fotoğrafıvedatdogancan ✪✪

ASKING ALEXANDRIA "WHERE DO WE GO FROM HERE?" ALBÜM İNCELEMESİ


Asking Alexandria sekizinci stüdyo albümleri olan "Where Do We Go From Here?" adlı çalışmasını 25 Ağustos 2023 tarihinde yayınladı. Grubun lead gitaristi Ben Bruce albümün single olarak çıkan parçalarından biri olan "Psycho" için şunu demişti: "Like A House On Fire albümünde yaşayabiliyormuş gibi ama aynı zamanda From Death To Destiny albümünde de yaşayabiliyormuş gibi. ASKING ALEXANDRIA'nın iki dönemini bir araya getirin ve bunun nasıl görünebileceğini görün!"


Albüm değerlendirmeme bu sözlerle başlamak istedim çünkü bu röportajı aklıma not ederek sadece "Psycho" şarkısını değil bütün albümü dinledim ve bence albümün genel müzikal ve lirikal karakteristiği söylendiği gibi iki albümün karışımı gibi tatlı sert kıvamda. Ben Bruce abi bence güzel bir yorumda bulunmuş.


Sound ve gitar kısımları hakkında konuşacak olursak Asking Alexandria uzun bir süredir ara vermiş olduğu ve özlediğimiz sert riff, intro ve brutal vokal eşlikli breakdown'larına bu albümde yeniden yer vermiş. Bu benim için güzel bir haberdi. Ancak "Metalcore türüne geri dönüyorlar!" söylentileri kapsamında bakacak olursak son birkaç albümlerine oranla daha sert bir sound mevcut olsa da "Metalcore" türüne dönüş yaptılar yorumunda bulunamayız. Bununla beraber grubun genel olarak daha yumuşak müziğe kayması konusundaki eleştirileri kısmen haklı bulsam da "popçu oldular" ithamlarını fazla sert buluyorum. Ayrıca grubun tarz değişikliği ile beraber bir önceki albümleri "See What's on the Inside" albümünde lead gitarist Ben Bruce'un gitar sololarına ve lead guitar kısımlarına daha fazla yoğunlaşmış olması hoşuma giden bir detaydı. Yeni albümlerinin "Nothing Left" şarkısında güzel bir gitar solosu mevcut ancak yukarıda bahsettiğim durumdan dolayı yeni albümlerinde daha fazla gitar solosu duymayı beklerdim.


Şarkı sözlerini incelediğimde klasik bir Danny Worsnop atmosferi görüyorum. Özellikle "From Death To Destiny" albümündeki o umutsuz, gelecek hakkında kaygılı, zaman zaman duygusal ve mücadele içinde geçen süreçleri anlatan o bakış açısının bir benzeri bu albümde mevcut. Albümde ilgimi çeken, beğendiğim ve yukarıdaki atmosferi yansıtan bazı sözleri paylaşmak istiyorum:

"Oh, I swear, it's the last fucking time that I let you let me down." (Bad Blood)


"But I've got nothing left,

These broken hands of time won't wind.

Cause all these voices in my head

Are praying that my death will find a way to bring me back to life." (Let Go)


"I'm so close to the edge, but I give it up

Everything I say or do is never good enough." (Nothing Left)


"Sold my soul trying to pay my debts

Too far gone, now there's nothing left" (Nothing Left)


"And why am I so good at walking away?

And how many times in my life was I supposed to stay?" (Where Do We Go From Here?)



ALBÜM PUANI: 7.5 / 10



Albümü Spotify üzerinden dinlemek için:







0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page