top of page
  • Yazarın fotoğrafıKritikzine

Beyond The Black Gitaristi Chris Hermsdörfer Röportajı!

Güncelleme tarihi: 13 Kas 2020

19 Haziran'da çıkacak yeni Beyond The Black albümü öncesi grubun gitaristi Chris Hermsdörfer sorularımızı yanıtladı.



1) Öncelikle bu zor süreçte grup neler yapıyor? Siz bu süreci nasıl değerlendirerek geçiriyorsunuz?


Chris: Kriz, müzik işindeki herkes için çok zor, müzisyen ya da müzik öğretmeni olmanız önemli değil. Hala diğer işlerimizde çalışabileceğimiz ve bir tür gün / hafta programı tutabildiğimiz için mutluyuz ...ancak performans gösterememek veya tur alamamak büyük bir kayıp. Elbette her kriz yeni görüşler ve seçenekler sunuyor. Dolayısıyla biz de bu süreçte yeni müzikler, besteler, canlı konserler üzerinde çalışıyoruz. Soru-cevap yapıyoruz. Hayranlarımızla ve dışarıdaki insanlarla iletişimi sürdürmek ve ilk konserin tekrar gerçekleştirilmesine hazır olmak istiyoruz. Bu yüzden yakında prova odasına geri döndük ve müzik yapmak için sabırsızlanıyoruz!


2) Beyond The Black ile yolunuz nasıl kesişti?


Chris: BTB'e nasıl geçtim.. sık sık meydana gelen bir hikaye. birisi birini tanıyor diğeri birini tanıyor ve böyle gidiyor ahaha.. Ama ilk saniyeden bu yana grubun bir parçası olmayı sevdim, yolum BTB'den geçtiği için gerçekten mutluyum.


3) Yeni albümde bizi farklı neler bekliyor?


Chris: Yeni albüm hakkında; Çoğu müzik grubu kendi hikayelerini, deneyimlerinin ve hayatlarının zamanla nasıl değiştiğini ayrıca yaptıkları müziğin de, ki müzik zaten bizim bir yansımamızdır, zamanla nasıl değiştiğini anlatıyorlar. Yani biz BTB olarak da yıllardır değişiyoruz ve git gide daha çok olmaktan hoşlandığımız kişiler olabilmek için yeni şeyler deniyoruz. Yani bu albümde müziğimize yansıdı :) Tipik bir BTB diyebileceğiniz ama ayrıca yeni tarzları barındıran bir müzik olacak. Sevdiğimiz ilgi çekici şeyleri denemekten hoşlanıyoruz ve bunu müziğimize aktarmak istiyoruz.


4) Gitar çalmaya yeni başlayanlara ne önerirsiniz?


Chris: sabırlı olun ahaha.. öğrencilerimin çoğu iki derste profesyonel gibi çalmak istiyor. Tamam internet bunu anlatıyor ama müşterileri almak her zaman bir yalan.. Gitar öğrenmek eğlenceli, müzik sevgisi, enstrüman sevgisi, sabır, tutku ve sizi doğru zamanda doğru adımlara yönlendiren bir koçla ilgilidir. 4 dersten sonra çalabileceğinizi söyleyen youtube yalanlarına güvenmeyin.😅


5) İdol gördüğünüz gitaristler kimdi?


Chris: ilk idollerim Yngwie Malmsteen, Richie Sambora gibi adamlardı.... sonra tamamen Vai, Petrucci, Zakk Wylde ve Dimebag'dı. Her on yılın ayrı ayrı kahramanları var.


6) Son olarak, Türkiye'deki dinleyicileriniz artıyor. Türk hayranlarınıza ne söylemek istersiniz?


Chris: Türkiye yakında sahneye çıkmayı ve güzel ülkenizde de performans göstermeyi umuyoruz! Destek için teşekkürler, sağlıklı kalın. 🤗











0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page