top of page
  • erdemlimelis

Black Label Society Beklenen Yeni Albümünü Yayımladı: "Doom Crew Inc."

Yılın beklenen albümlerinden "Doom Crew Inc.", dün itibariyle tüm müzik platfomlarında dinleyicilerle buluştu. Albüm yayımlanmadan önce iki single yayımlayan Black Label Society, dinleyicilerinin sorularını Moment House 'da canlı olarak gerçekleştirdiği bir Şükran Günü Yemeği ile cevapladı.



Yakın zamanda yeni albüm Doom Crew Inc. in sinyallerini veren ve Set You Free ve End of Days tekliklerini dinleyicileriyle buluşturan Black Label Society, dün itibariyle (26 Kasım 2021) yeni albümünü yayımladı. Albüm yayımlanmadan birkaç saat öncesinde ise Şükran Günü yemeği ile birleştirerek gerçekleştirdiği bir albüm partisiyle albümü canlı olarak ilk kez dinleyicilerle buluşturdu ve izleyicilerin albüm, tur ve gelecek planlarıyla ilgili sorularını yanıtladı. Aralarında Zakk Wylde'ın eşi Barbaranne ve çocuklarının da bulunduğu, adeta bir "Son Akşam Yemeği"ne (The Last Supper - Leonardo Da Vinci) benzetilen yemekte, özellikle soru cevap kısmında, birbiriden ilginç ve komik anlar da yaşandı.

Dinleti ve parti, bir açılış konuşmasından sonra albümün ilk parçası ve ilk tekliği olan "Set You Free" ile başlarken, özellikle Ruins ve Gospel of Lies şarkılarında ciddi bir Black Sabbath etkisinin hissedildiğini söyleyebiliriz. Bir sonraki Ozzy Osbourne albümünde gitarlarda dinleyeceğimiz Zakk Wylde, böylece heavy/groove çizgisinden asla ödün vermeyeceğinin de sinyallerini vermiş oldu. Doom Crew Inc. 'teki Üç ballad olan Forever and a day, Love Reign Down ve Farewell Ballad ise parça sıralamasında, genellikle riff ve melodi açısından çok doyurucu olan albümde çok doğru bir şekilde sıralanmış olup, dinleyiciye nefes almasını sağlıyor ve eskilerden özellikle Spoke in the Wheel zamanlarını hatırlatıyor. Bilindiği üzere Farewell Ballad, Wylde'ın seneler önce yazdığı bir intro/solo idi ve bu albümde şarkıyı bitirme kararını, partinin sou cevap kısmında "Tüm sosyal medya mecralarında insanların bu parçayı ne kadar güzel çaldığını görüyordum. Artık tamamlanması, söz yazılması ve bir kenara koyulması gerektiğini düşündüm" şeklinde yanıtladı.


Yine soru cevap kısmında 2022'de albüm turuna devam edeceklerini belirten Wylde, Doom Crew Inc. için bir canlı performans DVD'si planlarının olabileceğinin de sinyallerini verdi. Bunun dışında, parçaların klipleriyle alakalı yönelen sorulara ve bu kliplerin aslında olduğundan daha derin bir anlam taşıyıp taşımadığına dair yorumlara ise Wylde, "İnanın ki yaptığımız hiç bir şeyde derin bir anlam yok; bu kliplerde de böyle. Sadece şarkıda ne anlatılıyorsa o." dedi ve gülerek "Klip seneryosunu nasıl oluşturduğumuza gelirsek, kötü bir televizyon programı izliyoruz ve ondan etkilenerek 'işte bu şekilde olmalı' diyoruz" şeklinde devam etti.


Albüm için tam otuz şarkı yazdığı belirtilen ancak on iki şarkının kullanıldığı yeni albümden sonra, kısa dönemde kalan şarkılarla yeniden stüdyoya girilip girilmeyeceğiyle alakalı soruları çeşitli şakalarla geçiştiren Zakk Wylde ve grup arkadaşları John DeServio, Dario Lorina, Jeff Fabb, bu albümün diğer albümlerden farklı kılan şeyin özellikle grubun davulcusu Fabb ve ritim gitaristi Lorina gelmeden bir çok şeyin kaydedilmiş olduğunu ve davul ve gitarda sadece aranjmanların ve ufak değişikliklerin yapıldığını belirttiler.


Son olarak Wylde'ın solo projesi olan Book of Shadows'un üçüncüsünün de ileriki zamanlarda dinleyicilerle buluşabileceği belirtilirken, konser ve turla alakalı ayrıntılar cevapsız kaldı.


2022'de aktif bir Black Label Society göreceğimiz kesin gibi. Tur tarihlerine Türkiye'yi de eklemeleri dileğiyle.





0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page