top of page
  • Yazarın fotoğrafıburak mosby

Büyük Trajediler Atlatan 4 Grup

Lynyrd Skynyrd

70'lerin ortalarında, Lynyrd Skynyrd gayet güzel ilerliyordu. "Free Bird", "Sweet Home Alabama" ve "What's Your Name" gibi hit parçaları sayesinde popülaritesi artmıştı.


20 Ekim 1977'de yaşanan bir uçak kazasında, grubun baş vokalisti Ronnie Van Zant ve gitarist Steven Earl Gaines hayatlarını kaybedince grup bir çıkmaza girdi diyebiliriz.


1987'de Ronnie'nin kardeşi Johnny Van Zant, grubu yeniden bir araya getirdi ve kardeşinin izinden gitmeye devam etti ve grup günümüzdeki halini aldı.


 

Def Leppard

Bir müzisyen için, herhangi bir uzvunu kaybetmek hem grup için hem de kendisi için çok büyük bir sorun. Bu olay, baterist Rick Allen'ın başına geldi. Kendisi 1984'te sol kolunu bir araba kazasında kaybetti.


Bu olay, grup 3. albümleri sayesinde (Pyromania) büyük bir yükselişteyken gerçekleşti. Kendisi eğer grupta olursa diğer üyeleri geri düşüreceğini ve performansının azalacağını söyleyip bırakmak istediğini söylese bile, üyeler ona sürekli teşvik mektubu yazdı ve kendisi için özel bir bateri kiti hazırlattı. Böylece, Rick grupta kalmaya devam etti.


 

Metallica


Cliff Burton'ın hayatını kaybetmesini hepimiz biliyoruz. Bu olay, bütün trajediler arasında en yürek burkanı olabilir. Avrupa turu esnasında yaşanan bir otobüs kazası sonucunda Cliff Burton aramızdan ayrıldı.


Bu olaydan 1 ay sonra, Metallica yoluna devam etmeye karar verdi. "Bütün üzüntüleri bir kenara bırakıp yolumuza devam etmeliyiz. Cliff olsaydı asla bırakmazdı ve grubu yaşatmaya devam ederdi." dediler ve Cliff'ten sonraki ilk bassçıları Jason Newsted'ı aldılar.


Jason Newsted ile yaşanan tartışmalardan ötürü kendisi gruptan atıldı ve günümüzdeki bassçı, Robert Trujillo aralarına katıldı.


 

AC/DC


ACDC'nin 6. albümü olan Highway to Hell, yüksek derecede beğeni ve satış rekorları kırdı. Çok hızlı adımlarla piyasayı altüst ediyorlardı.


Maalesef ki, vokalist Bon Scott, 18 Şubat 1989 akşamı alkol zehirlenmesinden hayatını kaybettiği için sevinçleri kısa sürdü. Kendisi Back in Black için olan çalışmalara yardım ediyordu.


Grubu dağılmaktan alıkoyanlar, Scott'ın ailesiydi. Scott'dan sonra, Brian Johnson gruba katıldı ve günümüzdeki Back in Black'in çıkmasına çok büyük katkıları oldu.


Hayranlarca ve basınca ilk başlarda pek fazla sevilmiyordu. Kendisine şüpheyle yaklaşılıyordu. Ancak grup ve Scott'ın ailesi tarafından Brian çokça seviliyordu. Günümüzde ise kendisinin hater'ı yok diyebiliriz.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page