top of page
  • Yazarın fotoğrafıdenizkivilcim636

Deep Purple Gitaristi Steve Morse, Grubu Milyarder Edecek Teklifi Geri Çevirdi

Deep Purple gitaristi Steve Morse geçtiğimiz günlerde, yıllar önce kendisine ve grubuna milyonlarca dolar kazandırabilecek bir kayıt anlaşmasını geri çevirdiğini itiraf etti.

Guitar Player ile yaptığı röportajda Morse, pratik yapma ve gitar çalma becerilerini geliştirme konusunda ipuçları verdi. Morse, 'gerçekçi olun' başlığı altında bahsettiği ipucunda şunları söyledi:


"Çaldığınız müziğe gerçekten inanıyorsanız ve onu ifade etmeyi seviyorsanız, bu doğrudan dinleyicilerinizin kalbine gidecek. Artık bir sanat eseri yaptınız ve insanlara dokundunuz. Müziğin konusu bu - bir iletişim biçimi. Bana göre dünyanın en iyisi.


Bu felsefeyi yıllar önce benimsedim. Rezervasyon acentemiz olan Dixie Dregs'in 'Tüm bu çılgın enstrümantal şeyleri bırakıp bir şarkıcı tutarsan, sana büyük miktarda para kazandırabilirim' dediğini hatırlıyorum. Bunun hakkında düşündüm ve 'Hayır. Grup bu. Biz buyuz' dedim."


Bu teklif diğer insanlar için mükemmel gibi görünen bir teklif olsa da, Morse sevdiği şeye bağlı kalmayı seçti ve parayı ikinci plana attı. Şu açıklamayla devam etti:


"Yaptığımız şeye inandık ve bunu yapmayı sevdik. Rock yıldızı olmadık ve milyonlarca dolar kazanmadık ama bizim bir kimliğimiz vardı. Bizim olan bir şeyimiz vardı. Ve müziğimizi seven insanlar bizimle kaldılar."

Morse için hayranlar ve müzik nasıl ön plandaysa, aynı şey diğer grup üyeleri için de geçerli.

Ian Gillan, daha önceki bir röportajında para konusunda kısaca şu yorumda bulundu:


"Mutluluğun parayla geldiğini düşünmüyorum."


Grup, albüm satışlarından memnun olmamalarına rağmen turneye çıktılar ve yeni albüm çıkarmaya bile yöneldiler, ve bununla beraber, müzikte paranın her şey olmadığını kanıtlamış oldular.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page