top of page
  • Yazarın fotoğrafıAleyna Tuncer

DELAIN, "Dark Waters" Albümünü "Beneath" Adlı Teklilerini Çıkartarak Duyurdu!


DELAIN, 10 Şubat 2023'te Napalm Records aracılığıyla "Dark Waters" adlı yeni bir albüm çıkaracak. Yepyeni bir başlangıçla karşımıza çıkan grup şüphesiz klavyeci, kurucu ve ana söz yazarı Martijn Westerholt 'un parlak zekasının mirasını sürdürüyor. Bu yeni albüm grubun sevildiği her şeyi içinde barındırıyor.

Yeni albüm, pop' tan film müziğine, sarsıntılı metal parçalarına kadar uzanan akılda kalıcı ezgilerden oluşan adeta sonik bir lunapark treni gibi.

Beneath, yeni vokalist Diana Leah'in kuvvetli sesiyle birleşerek, ortaya çıkan inanılmaz yeteneğini ve müzikal entelektüelini gözler önüne seriyor. Vokal bölümünde konuk şarkıcı Paolo Ribaldini ile yeni maceralar yaşanıyor ve Ribaldini de parçayı nihai bir ilahi olarak yorumluyor. "Beneath", muhteşem bir müzik videosunun yanı sıra dinleyiciyi derinliğin uğursuz bir yeraltı dünyasına götürüyor. Modern, sentetik melodilerle akılda kalıcı

klasik pasajlar, şarkı boyunca rifflere karışıyor.

Beneath hakkında Martijn Westerholt'un yorumu:

" 'Beneath' albüm ve DELAIN' in bütünü olarak mükemmel bir temsildir çünkü albümde bulacağınız neredeyse tüm tanınabilir DELAIN öğelerini kapsamaktadır."

Westerholt'un yanı sıra orijinal gitarist Ronald Landa ve davulcu Sander Zoer, DELAİN' in sürekliliğini desteklerken yeni üyeler -Leah ve basçı Ludovico Cioffi- seslerini geliştirmeye devam ediyorlar. Daha önce yayınlanan "The Quest And The Curse" gibi şarkıların yanı sıra "The Cold" (ikincisi destansı bir koroya sahip), orkestra melodilerini, ağır epik riffleri ve vokal performanslarını ustalıkla birleştiren gösterişli bir sesle cezbediyor.


DELAIN, daha çok orkestral ve vokal melodileriyle iç içe geçen melodik ağır ritimleri dokuması ile tanınıyor. "Tainted Hearts", parçası da yine Westerholt'un yaratıcı köklerini ustalıkla sergileyen klavye düzenlemeleri etrafında şekillenen bir örneğidir.


"DARK WATERS" Parça Listesi:


1. Hideaway Paradise

2. The Quest And The Curse

3. Beneath

4. Mirror Of Night

5. Tainted Hearts

6. The Cold

7. Moth To A Flame

8. Queen Of Shadow

9. Invictus

10. Underland



Beneath klip:







0 yorum

Rock ve Metal Haberleri İçin Abone Olun!

  • White Facebook Icon
  • Instagram - Beyaz Çember

RÖPORTAJLAR

LİSTELER

YENİ ÇIKANLAR

ALBÜM KRİTİKLERİ

HAKKIMIZDA

Rock metal haberleri, röportajları, albüm incelemeleri içeren güncel müzik portalı

Kritikzine 2024 by Kritik Records © Tüm Hakları Saklıdır

bottom of page