top of page
  • Yazarın fotoğrafıBeyza Türedi ✪

Depeche Mode, Yeni Albümleri “Memento Mori”yi Yayınladı!




Memento Mori, Depeche Mode'un 15. stüdyo albümü ve kurucu ortak Andrew “Fletch” Fletcher'ın 2022'deki ani ölümünün ardından Dave Gahan ve Martin Gore'un iki parçalık bir kadrosu olarak ilk albümü. Albümün yapımcılığını James Ford ve Marta Salogni üstlendi. Albümün adı yani “Memento Mori” "fani olduğunu hatırla", "öleceğini hatırla" anlamlarına gelen Latince bir deyiş. Öncesinde bu albümden müzik videosuyla beraber "Ghosts Again" ve "My Cosmos Is Mine" yayınlanmıştı.

Gahan ve Gore, Fletcher'ın vefat ettiği haberini aldıklarında stüdyoda yeni müzik yazıyorlardı. Fletcher grup arkadaşlarına katılacak ve yazdıkları şarkılar hakkında geri bildirimde bulunacaktı. Sonunda, hiçbirini duymadı. Yine de onun varlığı, Gahan ve Gore'un kişisel keder ve salgın sonrası bir dünyada yaşamla hesaplaştığı,

albümleri olan Memento Mori albümünde hala hissediliyor.

Çok koyu bir Depeche Mode hayranı olarak onun ölümüyle beraber çok sarsılmıştım. Ghost Again çıktığında müzik videosunu izlediğimde hüznü ve kaybı ruhumda hissetmiştim. Bende Fletcher’ın yasını bu albümle tutacağım sanırım.

Depeche Mode, geçmiş üyeleriyle de dahil her zaman Depeche Mode’dur.

Grup aynı zamanda “Memento Mori World Tour”la konserler verecek.

Martin Gore albüm hakkında da "Fletcher'ın vefatından sonra, onun isteyeceği şeyin bu olduğundan emin olduğumuz için devam etmeye karar verdik ve bu, projeye gerçekten ekstra bir anlam kazandırdı" dedi. NME'ye konuşan Gahan, "Fletch hepimizden uzun yaşayacaktı" ve artık o gittiğine göre "hala gerçek gibi gelmiyor" dedi. Grup, 15. kayıtları ve altı yıldan sonra geri dönüşleri olan 'Memento Mori' kaydına devam edip etmemeleri gerektiğinden emin değildi.








0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page