top of page
  • Yazarın fotoğrafıBetül Karal

FOO FIGHTERS, MERAKLA BEKLENEN YENİ ALBÜMÜ "MEDICINE AT MIDNIGHT"I YAYINLADI!


Foo fighters'ın uzun zamandır beklenen albümü 'Medicine at Midnight' çıktı! 2020 çıkış tarihli albüm pandemi sebebiyle ertelenmiş, fakat Dave Grohl'un albümün insanlara moral vereceğini fark etmesiyle albümün çıkışı için 5 Şubat tarihi verilmişti. Grohl'un yaptığı açıklamalardan, bu albümden klasik Foo Fighters sesleri beklememem gerektiğini biliyordum ve bu yüzden albümü dinlemeye başladığımda çok heyecanlıydım. Kulaklığı taktım ve beni Making Fire karşıladı. Farklı sesler duymaya başladım, "Are you afraid of the dark?" diye sorup "I know a place we can start." diyordu Dave Grohl. Eğlenceli bir albümle karşı karşıya olduğumu anladım.

Şarkı değişip Shame Shame'e geçtiğinde albüm biraz sakinleşti ve daha da renklenmeye başladı.

Cloudspotter benim için şaşırtıcı bir parçaydı: Başlangıcında bambaşka seslerle adeta dans etmem gerekiyormuş gibi başlayan parça sonradan Foo Fighters'a ait olduğunu hissettiren soundlarla devam ediyordu, ki albümü özel yapan şeyin tam olarak bu olduğunu anlatan bir şarkıydı.

Hemen ardından çalan Waiting on a War için Grohl "Bu şarkı, tıpkı her çocuk gibi, bir geleceği hak eden kızım Harper için yazılmıştır." demişti. Albümün içinde huzurlu bir duraktayım gibi hissettiren şarkı sonununa doğru yükselişiyle gerildi ve tam o anda Medicine at Midnight sahneye çıktı.


Grohl'un David Bowie'den esinlendiğini duyabileceğiniz bir parça Medicine at Midnight. "Marşlarla dolu bu gerçekten eğlenceli, eğlenceli bir kayıt" olduğunu söylediği albümde en farklı havaya sahip olan şarkı aynı zamanda albüme de adını vermiş.

Yolculuğun devamında No Son of Mine'a hızlı bir geçiş yapıyoruz. Albümün daha ilahi şeyler söyleyen, iyi olmaya dair bir parçası.

Ardından gelen Holding Poison, albümdeki en kirli seslere sahip. Farklı geçişlerle sizi şaşırtan, albümün en Grunge şarkısı Seattle'a adeta bir yolculuk yaptırıyor.

Sonrasında dinlediğim Chasing Birds, tam bir dans şarkısı diyebilirim. Albüm boyunca şarkılar arası geçişler hareketli ve sakin şeklinde ilerlerken en keskin kontrastı bu şarkıya geçerken yaşıyoruz.

Oldukça romantik bir parçanın ardından albüm, daha gerçekçi bir parçayla uğurluyor bizi: Love Dies Young. Kişisel favorim olan parça kendi kendini yeterince iyi açıklıyor. Hayatınızın herhangi bir aşkını bulabilirsiniz bu albümün bitiminde.

Medicine at Midnight albümüne baştan sona baktığınızda Foo Fighters'ın farklı şeyler denediğini ve albümü kaydederken çok eğlendiğini duyabilirsiniz. Queen hayranı olan Dave Grohl'un evde kaldığımız şu süreçte bile dinleyicisiyle etkileşim halinde kalma arzusunu dinlerken hissedebilir ve belki siz de benim gibi şarkılara karşı koyamayıp kulaklığınızı takıp dans edebilirsiniz.


Albüm Değerlendirmesi : 8 / 10


'Medicine At Midnight'ı Şimdi Dinleyin!




Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page