top of page
  • Yazarın fotoğrafıBeyza Türedi ✪

Güzel Bir Alternatif; EarlyRise


Herkese merhabalar, bugün sizlere güzel bir grup önereceğim; EarlyRise.

2009'da kurulan ve merkezi Tel Aviv'de bulunan EarlyRise, 6 üyeden oluşuyor; Orly Lari (vokal, piyano), Raz Klinghofferl (gitar), Dima Grossman (bas), Itamar Goldwesserl (davul) ve Adam Tal (gitar). Grubun kurucu üyeleri ise Orly Lari & Raz Klinghoffer.

Grup kariyerlerine, farklı tarzlarını birleştiren ve 2011 yılında ilk albümleri 13 parçadan oluşan "What If" ile başladı.

2012'de bu albümden "Old Friend"in akustik versiyonunu single olarak yayınladı. Ayrıca o yıl Kasım ayında yeni bir şarkı olan "Black and White"ı da yayınladı.

2013 yılında grup, Korn’a ait olan Narcissistic Cannibal parçasının coverı, “What If” albümlerinde yer alan 5 parçanın ve “Black and White”ın da dahil olduğu “Acoustic Version”ı yayınladı.

Sonbaharda ise “Oblivious” adlı yeni bir single ile devam ettiler.

2014 yılında, “Naught Boy, Sam Smith – La La La” parçasını kendi tarzlarına göre coverladılar.

Yılın son günlerine doğru ise “Picture” adlı bir single daha yayınladılar.

Ve nihayet 2015 yılında 14 parçadan oluşan “Colors” adlı 2.albümlerini

çıkardılar.

Albümden en sevdiğim parça animasyonla desteklenmiş müzik videosu olan “Safer In Here”. Herşeyiyle dinlerseniz dediğimi daha net anlarsınız. Müzik videosu, şarkıyla beraber gerçekten tam bir bütün. Güzel bir çalışma olmuş.

Bunun haricinde albümden “Someday”

ve “All You Know“ parçalarının da müzik videoları mevcut.



“Colors” albümünden tam 5 yıl sonra “Ariana Grande – Positions” şarkısının coverı ile geri döndüler.

Bu arada bu seneye kadar pek bir haber duymamıştım onlardan ta ki bu yıl Şubat ayında, Mayıs ayında yayınlanan “Home” albümünden bir şarkı olan “Eye of the Evil” şarkısının teaserı yayınlanana kadar. Bu şarkının müzik videosu da animasyondu.

Geri döndüklerini gördüğümde sevindim.

Bazen şarkılarını dinlediğimde acaba neredeler diye kendime soruyordum. Ardından Mart’ta çıkacak albümden bir diğer parça olan “The Villain” çıktı. Bu şarkının da müzik videosu diğer iki şarkınınki gibi animasyondu. Şarkıyı çok sevdim. Hem animasyonu hep Orly’nin ön plana çıkan güçlü sesiyle bu şarkı, grubun kendini geliştirdiğini göstermiş bence.

Ki nitekim Mayıs ayında bu yayınlanan şarkının da içinde bulunduğu 12 şarkıdan oluşan “Home” albümü yayınlandığında doğru düşündüğümü gördüm. Diğer şarkılarda iyiydi çünkü. “Follow The Leader”, “Little Smile” ve “Hidden Track” şarkıları gerçekten beğendiğim diğer şarkılar oldu. Grup ayrıca albüme adını veren “Home” şarkısı içinde bir müzik videosu yayınladı.

Bence bu gruba şans verilebilir. Zaman zaman farklı birşeyler arıyoruz. Bence özellikle son albümü dinleyin.

Evet bir yazının daha sonuna geldik. Umarım sizde beğenirsiniz. Bir dahaki yazıda görüşmek üzere…

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page