top of page
  • Yazarın fotoğrafıFerhat Çalışkan

Hedonistic Noise; Gitardan Dökülen İlk Damlalar

2016'da yola çıkıp ismini kulaklara kazıyan, kafa şişirmeli bağırmalı grup, Hedonistic Noise!


Eh malumunuz insanların içi şişiyor efendim, bağırmak istiyorlar. Hedonistic Noise da bu ihtiyacını bizlere kulak patlatacağımız şaheserler sunarak yaptı. Serüvenlerinin başından 2020'ye kadar Geçmiş, Yanılgı, Umutsuzluk, Bilmiyorum gibi şarkılarla sahnede dinleyicilerle buluşan Hedonistic Noise, şarkılarında basit, sade ve sert olmaya çalışıyor.


Halı saha maçı yapmak ya da “Bugün hangi kafede buluşsak?” muhabbeti yapmak yerine “Bugün nerde konser versek?” diyoruz, güzel güzel kaynaşıp, sevişiyoruz.


İlk projeleri prova kayıtlarından oluşan 11 parçalık "Masturbation" isimli demo albüm oldu. Hedonistic Noise gelip geçici sıradan bir grup olmak değil, dünyaya kalıcı eserler bırakmak istedi. Müziğin özgür ve öznel olduğunu bize gösteren grup, özellikle "Doğal Seçilim" ve "Silence Is More Musical" albümleri ile sistem ve toplumdaki açıkları yazdıkları özgür gitar melodileri, istedikleri kelimelerle bağırıp çağırarak eleştiriyorlar.


Mümkün olduğunca özensiz ve mühendislik lisans eğitimimizin arasında hızlıca kayıt yapıp paylaşıyoruz. Çünkü defalarca dinleyip mükemmeliyetçilik kasamayacak kadar malız. Kendimizi “ağbi nolacak yauğv zaten pank çal gitsin hem böle daa güzel bah bah” diyerek kurtarmaya çalışıyoruz.


Grup 2020'ye kadar harika bir başarı ve ivmeyle devam ederken, 2020 Haziran'da grubun vokalisti ve gitaristi olan Orçun Özdemir'in hayatını kaybetmesi üzerine yeni projeler üretilmedi ve serüvenin sonuna gelindi...


Orçun, sevenlerinin hayatında yaşayan bir anı olarak kaldı. Geriye ise Hedonistic Noise ile ortaya koyduğu eserler kaldı.


Beni ise şarkılar içinden "Geçmiş" ve hatta spesifik olarak sonundaki melodi çok etkiler. Pek çok duyguyu aynı anda duyar ve gitardan dökülen gözyaşlarını kulaklarımda hissederim...


Günün sonunda sizlerle yine "yoğun" bir Hedonistic Noise şarkısıyla ayrılalım isterim. Hayat gönlünüzce olsun.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page