top of page
  • Yazarın fotoğrafıHellvaci

High Fidelity: Rob'ın Mixtape Kuralları

Güncelleme tarihi: 8 May 2022

Bir çok müzik severin beğeneceğine inandığımız bir film önerisiyle karşınızdayız: High Fidelity'i izlemiş miydiniz?


2000 yılında çıkmış bu romantik-komedi filmi akışı bir yana dursun işlediği temadan ötürü şahsen gözümü boyamayı başardı ve tekrar izleyeceğim filmler listesine girmeye hak kazandı. Kısaca konudan bahsedecek olursak hayattan kesit gibi işlenen filmin baş karakteri Rob, bir plak dükkanı işletmekte. Rob'ın aşk geçmişine bir göz atıyor ve mevcut ilişki gündemini New York teması içinde izliyoruz.


Film içerisindeki kısa müzik sohbetleri ve olay örgüsünün genellikle müzik etrafında dönmesi müzikseverleri ekranın ötesinden karakterlerle çatışmaya dahi itebilir. Zevklerin ve renklerin genellikle söylenildiği aksine nasıl da tartışıldığını bir kez daha ekran karşısında keyifli sohbetler içerisinde izleme şansı yakalıyoruz.

Tabii ki bir müzik içerik sayfası olarak filmden çok bizi ilgilendiren kısım artık vintage sayılan kaset kültürüne ve birine mixtape (karışık kaset) hazırlamak için müzikle pek alakadar baş karakterin kendine belirlediği esasları. Birçoğumuz elbette hoşlandığı veya sevdiği birine modern teknolojinin getirdiği imkanlarla özel playlistler hazırlamışızdır. Bunun hakkında Rob;


''İyi bir derleme kaset yapmak kurnaz bir sanattır; yapılması veya yapılmaması gereken şeyler vardır. Hislerini anlatmak için başkasının şiirselliğini kullanmak çok hassas bir meseledir''

ifadelerini kullanıyor. Yani aslında birine derleme bir müzik listesi hazırlamak ciddi ve üstünde düşünülmesi gereken bir olay. Siz ne düşünürdünüz?



Filmde geçen müziklerin olduğu playlistimizi aşağı bırakıyorum. Birçok genre'ye ithaf yapılmış bu film sayesinde herkesin kendince bir şeyler bulabileceğine inanıyorum. Şimdiden iyi dinlemeler! :)







0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page