top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

İlk Albümü 'Ben Senden Vazgeçtim'i Yayınlayan SKAPOVA İle Yaptığımız Röportaj Yayında!

Güncelleme tarihi: 18 Ağu 2022



1) Öncelikle nasılsınız? Nasıl gidiyor her şey yolunda mı?

İyiyiz, yorgunuz ama mutluyuz.

2) 2021'de kurulmanıza rağmen oldukça hızlı bir başlangıç yaparak dikkatleri üstünüze çektiniz. Grubu biraz daha yakından tanımak istiyoruz. Grup üyeleri kimler neler yapıyorlar ve beraber müzik yapma hikayeniz nasıl oldu?

Grupta herkes birbirinden bağımsız şarkılar dinler, eğlence anlayışı farklıdır, tarzları farklıdır ama ortak paydamızın Skapova olması bizi birbirimize bağladı ve şu an tek isteğimiz bizim içimize sineni insanlara yansıtmak.

3) İlk albümünüzün başlık parçası "Ben Senden Vazgeçtim"i yaklaşık 6 ay önce yayınlamıştınız ve henüz albüm yayınlanmadan çok ciddi olumlu geri dönüşler almıştınız. 22 Temmuz'da albüm yayınlandıktan sonra da beklentiler karşılanmış oldu. Albümün yazım süreci nasıldı? Albümün yapım sürecinden biraz bahseder misiniz?

Biri bir şarkı yaptığı zaman herkes kendi açısından yorumunu katıp ortaya en iyisini çıkarmaya odaklandı. İçimize çok sinen ve yıllar sonra çalsak bile sıkılmayacağımız şarkılar yaptığımıza inanıyoruz.



4) Albümün temasal olarak vazgeçme, yaşanmışlıklar gibi öğelerin üzerine kurulu olduğunu söyleyebiliriz. Sözleri kim tarafından yazıldı ve yazım süreci hakkında neler söylersiniz?

Sözler yoğunlukla Melih tarafından yazılmış olsa da onun yazmasında Ozan ve Yahya’nın çok büyük katkısı var. Skapova birinin yazıp diğerlerinin çaldığı bir grup olmadı ve bu doğallık bizi mutlu etti.

5) Dorock XL Kadıköy'deki lansman konserini de unutmayalım.. Konser sizin için nasıldı ve neler hissettiniz?

Lansman konseri gerçekten seyircisiyle, atmosferiyle çok etkileyiciydi. Sonuçta ilk albüm, ilk lansman. Unutamayacağımız bir geceydi. Gelen herkese tekrar teşekkür edelim buradan.

6) Tek tek sormam gerek, müziğe hangi grupları ve isimleri dinleyerek başladınız?

Yahya Pearl Jam grubuyla başladı

Ozan Arctic Monkeys, Nirvana,Muse ile ve

Melih Müslüm Gürses, Neşet Ertaş dinleyerek başladı.


7) Yaptığınız müziğin tarzını siz nasıl tanımlıyorsunuz?

Grunge yapıyoruz gibi gözüküyor. İnsanların ruhuna dokunan şarkılar yapıyormuşuz, Tarzdan çok bu eleştiri bizim için çok daha önemli.

8) Peki yakın zamanda bizleri neler bekliyor ve ilerideki en büyük hedefleriniz neler?

Yakın zamanda sizleri konserler ve hız kesmeden yeni şarkılar bekliyor. Çok parça var, Bunları en iyi şekilde herkesle beraber sahnede söylemek istiyoruz. İlerisi için de aynı isteklerimiz geçerli. Yürüdüğümüz yolda neler ile karşılaşırız bilmiyoruz ama bu müziği her zaman içimize sindiği gibi yapacağımıza çok eminiz.

9) Sorularımıza yanıt verdiğiniz için teşekkür ederiz. Kritikzine okurlarına ve sizi sevenlere neler söylemek istersiniz?

Çok teşekkür ederiz güzel sorularınız için. Bizi sevenleri konserlere bekliyoruz. Canlı şekilde bu parçaları paylaşmak çok acayip bir atmosfere sebep olabiliyor. Herkese selamlar.

Röportaj: Alp Doğancan

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page