top of page
  • Yazarın fotoğrafıAleyna Tuncer

IDLES, Coldplay'in "Yellow" Videosunun "Deepfake" Versiyonunu, Yeni Parçaları "GRACE" İle Buluşturdu!



İngiliz asıllı rock grubu Idles, Aralık 2023'te yeni bir parça yayımladı. TANGK albümlerinin yedinci teklisi olan "Grace", geçtiğimiz haftaya kadar sıradan bir parçaydı. Ancak Coldplay'in, "Yellow" isimli parçasının videosu, Grace'in video klibinde görülene dek.


Idles tarafından geçen hafta paylaşılan klip, her iki grubun da fanları arasında bir tartışma ortamı yarattı. Idles, 2000'li yılların gözdesi olan Coldplay'in, Yellow isimli parçasının videosundan esinlenerek bir deepfake teknolojisi uyguladı. Yapay zeka aracılığıyla klip, farklı bir versiyonda yeniden yorumlandı. Sözler farklı olsa da ekrandaki Chris Martin, aynı Chris Martin!


Fikir, Idles grubunun vokali Joe Talbot'un gördüğü bir rüya sonrasında, hızla Chris Martin'e ulaşmasıyla ortaya çıktı. Martin, bu isteği olumlu karşılamakla beraber, şarkı sözleri ve dudak hareketlerinin senkronize olacağı şekilde, eşzamanlı bir klip yaratma aşamasında gruba destek oldu.


Idles'in deepfake uygulaması, müzik alanında yapay zeka ile yeni konseptlerin mümkün olabileceğini gösteriyor. Farklı fikirlerin yapay zekayla harmanlanması, gelecekte sanatsal aktivite sağlanan diğer sektörlere de katkı sağlayabilir.



 


Videoya bağlantıdan ulaşabilirsiniz:




Albümün devamına bağlantıdan ulaşabilirsiniz:










0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page