top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

IRON MAIDEN, 17.Stüdyo Albümü "Senjutsu"yu Resmen Duyurdu!

Evet, yanlış duymadınız! Sonunda bir süredir merakla beklenen yeni Iron Maiden albümünün detayları nihayet duyruldu. Iron Maiden'ın altı yıl aradan sonra ilk albümü olan 17. stüdyo albümü "Senjutsu" 3 Eylül'de yayınlanacak. Albüm, Paris'te uzun süredir yapımcı Kevin Shirley ile kaydedildi ve yapımcılığını Steve Harris üstlendi.


Steve Harris, yeni albüm "Senjutsu" için şöyle diyor; " Buranın çok rahat bir havası olduğu için tekrar Fransa'daki Guillaume Tell Studio'da kayıt yapmayı seçti. Oradaki kurulum bizim ihtiyaçlarımız için mükemmel; bina eskiden bir sinemaydı ve gerçekten yüksek bir tavana sahip olduğu için harika bir ortam var. Bu albümü de 'The Book Of Souls'da yaptığımız gibi kaydettik, bir şarkı yazıp prova ettikten sonra kafamızda tazeyken hemen bir araya getirdik. Bu albümdeki karmaşık şarkıları tam istediğimiz gibi elde etmek için çok uğraştık, bu yüzden süreç bazen çok zorluydu, ama Kevin grubun özünü yakalamakta harika ve bence bu çabaya değdi! Sonuçtan gurur duyuyorum ve hayranların bunu duymasını sabırsızlıkla bekliyorum."


Bruce Dickinson ise şunları ekliyor; "Hepimiz bu albüm için gerçekten heyecanlıyız. Albümü 2019'un başlarında 'Legacy' turnesine bir ara vererek kaydettik, pandemi işleri daha da geciktirdi. Şarkılar çok çeşitli ve bazıları oldukça uzun. ayrıca kulağa her zamanki tarzımızdan oldukça farklı gelen bir veya iki şarkı var ve MAIDEN hayranlarının şaşıracağını düşünüyorum - iyi bir şekilde, umarım!"


"Senjutsu" Parça Listesi;


01. Senjutsu (8:20) (Smith/Harris)

02. Stratego (4:59) (Gers/Harris)

03. The Writing On The Wall (6:13) (Smith/Dickinson)

04. Lost In A Lost World (9:31) (Harris)

05. Days Of Future Past (4:03) (Smith/Dickinson)

06. The Time Machine (7:09) (Gers/Harris)

07. Darkest Hour (7:20) (Smith/Dickinson)

08. Death Of The Celts (10:20) (Harris)

09. The Parchment (12:39) (Harris)

10. Hell On Earth (11:19) (Harris)



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page