Jay Weinberg, İlk Solo Şarkısını George Clarke (Deafheaven) ile Yayımladı
- ozdegokbayrak

- 1 saat önce
- 1 dakikada okunur

2023 yılında Slipknot ile yollarını ayıran ve sonrasında yepyeni bir yaratıcı döneme adım atıp Suicidal Tendencies ile kariyerini sürdüren Jay Weinberg, 19 Kasım 2025'te ilk solo teklisi “Sandstone”u bizlerle paylaştı. Bu şarkı tamamen bir solo üretim şarkısı. Weinberg sadece davul performansı göstermiyor, bizzat kendisi gitar, bas ve diğer tüm enstrümanları da çalıyor. Sandstone'un vokalini ise Deafheaven’dan George Clarke üstleniyor.
Weinberg, Avustralya merkezli Wall of Sound’a verdiği röportajda “Sandstone”un altı yılı aşkın süredir üzerinde çalıştığı bir beste olduğunu açıkladı. Gitarın onun için her zaman birincil enstrümanı olduğunu hatırlatarak şöyle diyor:
"Gitara dokuz yaşında, davula ise 14 yaşında başladım. Ne zaman üretime otursam elim önce gitara gidiyor. Yazdığım çoğu şey de gitarla başlar."
Üstelik Sandstone, Weinberg'in yeni işbirlik serisinin ilk parçası. Yani bizi daha çook süpriz bekleyecek. Bu projede Weinberg bütün şarkı altyapılarını kendisi hazırlayacak ve sadece farklı vokaller davet edecek. Bu konu hakkında kendisi ne diyor, Wall of Sound röportajından alıntılamaya devam ediyoruz; "Akımda hep bu vardı. Hep farklı vokallerle işbirliği yapmak istedim ama ortada "hadi bakalım yeni bir proje kuruyoruz" gibi baskıcı bir durum olsun istemiyorum. Daha çok "buyur, şarkı burada, beraber bişeyler çıkartalım" yaklaşımı benim için daha doğal. "
George Clarke'la çalışmış olmanın mükemmel olduğunu ekliyor Weinberg ve bu işbirliğinin kendisi için sanki bir rüya olduğunu söylüyor.
Hadi bakalım, Sandstone'u dinleyelim.


Yorumlar