top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

John Lennon'un Akıllara Kazınan Hayata Dair Söylediği 10 Söz!


Efsane İngiliz grubu The Beatles'dan tanıdığımız sanatıyla, fikirleriyle sürekli adından söz ettiren John Lennon, tam 40 sene önce bugün aramızdan ayrıldı. John Lennon anısına, hayata dair düşündüren 10 sözünü sizler için derledik.


1) "Eğer herkes başka bir televizyon seti yerine barış isteseydi, o zaman barış olurdu."


2) "Gerçekten sevginin bizi kurtaracağını düşünmüştüm ve hâlâ tek ihtiyacınız olan şey sevgi."


3) "Sen yanımda olduğun müddetçe, gece geldiğinde, toprak karardığında ve ay görebildiğimiz tek ışık olduğunda, korkmayacağım.." (Eşi Yoko Ono'ya hitafen yazılmıştır.)


4) "Büyük bir olasılıkla bir kaçık tarafından haklanırım." (1960'da nasıl ölecegi soruldugunda bu cevabı verdi ve korkutucu bir sekilde bu tahmini dogru çıktı.)


5) "Ben çocukken annem bana hep hayatın anahtarının mutluluk olduğunu anlatırdı. Okula gitmeye başladığım zaman, sınavda bana 'Büyüyünce ne olmak istiyorsun?' diye sordular. Ben de onlara 'Mutlu olmak istiyorum' diye cevap verdim. Onlar bana, soruyu anlamadığımı söylediler. Ben de onlara, hayatı anlamadıklarını söyledim."


6) "Hayat, sen başka planlar yaparken başına gelenlerdir."


7) "Tanrı, acılarımızı yüklediğimiz bir kavramdır."


8) "Müzik herkesindir. Ancak yayımcılar ona insanların sahip olduğunu düşünüyor."


9) "Elvis gelene kadar beni hiçbir şey etkilemedi."


10) "Hayır dünyayı özgürlük kurtarmayacak, herkes tek bir dine inanırsa dünya kurtulmayacak, teknolojiden çıldıracak hale gelirsek dünya kurtulmayacak. Eğer şimdi toplanıp dünyanın en zarar verici patlayıcısı üstünde çalışıp Beyaz Saray’ı havaya uçurursak dünyada hiç bir şey değişmeyecek. Çünkü dünyada eksik olan tek bir şey var, sevgi.”


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page