top of page
  • Yazarın fotoğrafıBeyza Türedi ✪

Julien’s Müzayede Evi’nin Düzenlediği Icons & Idols: Rock 'n' Roll" Açık Arttırması Gerçekleşti!

Eric Clapton'ın gitarı, Kurt Cobain'in el yazısıyla yazılmış setlistleri ve Whitney Houston'ın Versace ceketi de dahil olmak üzere 1960'ların Amerikan ve İngiliz efsanevi müzik yıldızlarına ait yaklaşık 1000 hatıra, Julien's müzayede evi tarafından New York’ta açık arttırmada satışa kondu. Açık artırmada toplam 5 milyon euro gelir elde edildi. Beatles, Michael Jackson, Lady Gaga, Madonna, Elvis Presley, Rolling Stones grubu üyelerinin özel eşyaları yine iki gün süren açık artırmada satılan diğer parçalar içinde yer aldı.

İngiliz Blues gitaristi, şarkıcı ve besteci Eric Clapton’un 1968 Matrin D-45” akustik gitarı, çıkarıldığı açık artırmada rekor fiyata alıcı buldu. 76 yaşındaki Clapton’un gitarı 625 bin ABD dolarına satıldı. Gitarın daha önce 300-500 bin ABD dolarına alıcı bulacağı tahmin edilmişti. Gitarın, Clapton’un kısa ömürlü “Derek and the Dominos” grubu döneminde kullanıldığı belirtildi.

"Icons & Idols: Rock 'n' Roll," isimli açık artırmada ayrıca Edge, David Gilmour, Elvis Presley ve Amy Winehouse’a ait gitarlar da sırasıyla 437,500, 200,000,187,500 ve 153,600 ABD dolarına satıldı.

Quiet Riot’un “Metal Health” albümünün kapağında yer alan maske ise 50 bin ABD dolarına alıcı buldu.

Şarkıcı, besteci ve söz yazarı Amy Winehouse'un 800'e yakın eşyası açık artırmada yaklaşık 4 milyon dolara (38,8 milyon lira) satıldı. Winehouse'un son sahne performansında giydiği elbise 243 bin dolara (2,5 milyon lira) alıcı buldu.

Ayrıca iki günlük müzayedede, 1994 yılında 27 yaşında intihar eden Nirvana solisti Kurt Cobain'in el yazısıyla yazılmış bir şarkı listesi de yer aldı. Listede, onun en popüler şarkılarından ikisi olan "Come As You Are" ve "About A Girl" yer alıyor. Julien's Auctions, geçen yıl Cobain'in 1993 yılındaki efsanevi MTV Unplugged performansı sırasında çaldığı gitarını 6 milyon dolara sattı. Şimdiye kadar müzayedede satılan en pahalı gitar.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page