top of page
  • Yazarın fotoğrafıNazlı Avcı

Karantina'ya Özel Ruhunuzu Besleyecek Konserler!

Malum yine uzun bir karantina bizi bekliyor. Yaklaşık 20 günlük karantinayı daha kaliteli ve keyifli geçirmeniz için siz müzik severlere bir konser listesi hazırladık. Bu birbirinden güzel ve efsanevi konser videoları eminiz ki keyifli vakit geçirmenize yardımcı olurken aynı zamanda ruhunuzu da müzikle doyuracak. Keyifli okumalar ve keyifli seyirler sevgili Kritikçiler!


1-Queen – Live Aid, 1985 (U2 ve David Bowie’nin de yer aldığı Live Aid konserine çıkan efsanevi grup Queen o zamanlar eski gösterişli günlerini geride bırakmıştı. Ancak performanslarının henüz ilk 20 dakikasında her şeyin değiştiğini ve hala gelmiş geçmiş en iyi rock gruplarından biri olduklarını tüm seyirciye kanıtlamayı başardılar. Küllerinden yeniden doğan Queen’in solisti Freddie Mercury sahnede oldukça etkileyici hatta destansı bir performans sergiledi!)


2- Queen – Wembley, 1986 (Ünlü Live Aid konserinden tam 365 gün sonra Wembley Stadyumu’na geri dönen Queen, tüm dünyaya dünyanın en iyi canlı performans sergileyen gruplarından biri olduğunu bir kez daha kanıtlamıştır diyebiliriz.)


3-Led Zeppelin – Royal Albert Hall, 1970 (Jimmy’nin 26. yaş gününün de kutlandığı Royal Albert Hall konseri o zamanların en büyük ve en prestijli konseri olarak biliniyor. Aynı zamanda rock tarihinin en efsane 2.5 saati diyebiliriz!)


4-David Bowie – Santa Monica, 1972 (Efsanevi bir sanatçının en iyi performansını seçmek elbette kolay değil ancak Santa Monica’daki performansın en iyilerden biri olduğunu söyleyebiliriz.)


5- Foo Fighters – Hyde Park, 2006 (85.000 kişinin aynı anda Everlong’u dinlemek için bağrıştığı enfes bir konser!)


6-The Jimi Hendrix Experience – Monterey Pop Festival, 1967 (Jimi Hendrix liderliğindeki Amerikan-İngiliz grubu The Jimi Hendrix Experience’in Amerika’da kendini gösterdiği ilk konserlerden biriydi bu konser ve aynı zamanda Hendrix’in gitarını yaktığı konserdir kendisi.)


7- Metallica – Moskova Tushino Havaalanı, 1991 (Konseri kaç kişinin izlediği tam olarak bilinmese de 100 binle 1 milyon insanın orada olduğuna dair tahminler var. Ancak sayı ne olursa olsun Rus ordusundan askerlerin bile insanların arasına karıştığı bu konser kesinlikle müzik tarihine yazılmış durumda!)


8-Johnny Cash – San Quentin Hapishanesi, 1969 (Johnny Cash’in San Quentin Hapishanesi için yazdığı şarkıyı San Quentin Hapishanesinde çaldığını hayal edin bi'. Tarihler 1969’u gösterdiğinde işte tam olarak bu gerçekleşti ve Cash’in sesi adeta duvarları yıkıp geçti!)


9-Nirvana – MTV Unplugged, 1993 (Akustuk performansların sergilendiği MTV Unplugged’a katılan Nirvana, tarihe altın harflerle yazılacak en ünlü canlı performanslardan biri oldu demek mümkün.)

10-Led Zepplin – Knebworth Festivali, 1979 (John Bonham’ın ölümünden ve grubun dağılmasından yalnız 1 yıl önce gerçekleşen bu konser onların hala ne kadar eşsiz bir grup olduklarınıkanıtlar nitelikteydi.)


11-Beatles – Shea Stadyumu, 1965 (Tam 55,600 yani rekor sayıda biletle Shea Stadyum’unda sahneye çıkan Beatles konser alanına zırhlı bir araçla geldi. Konser sırasında tam 2000 polis görev yaptı. O kadar kalabalıktı ki kalabalığın gürültüsü neredeyse müziği bastırıyordu. Ayrıca bu konser ilk açık hava stadyum konseri olarak tarihe geçti.)


12-Radiohead – Glastonbury, 1997 (Kötü hava şartları festivali oldukça kötü etkilemişti. Festivalin sahnesi adeta çamura batmıştı ve bu nedenle her şey kötüye gidiyordu. Radiohead sahneye çıktığında işler daha da kötü hale geldi. Işıklar doğruca Tom Yorke’un yüzüne vuruyordu, monitör çalışmıyordu ve grup çaldıkları şeyi duyamıyordu. Ancak kaos destansı bir performansın habercisi gibiydi adeta öyle ki grup, tüm zorluklara rağmen orada bulunan binlerce kişinin unutamayacağı bir performans sergiledi.)

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page