top of page
  • Yazarın fotoğrafıYağmur Tüten ✪

Karşınızda HALESTORM'dan beklenen yeni albüm, BACK FROM THE DEAD

Güncelleme tarihi: 6 May 2022

Gerçekten belki de yazarlığın en sevdiğim tarafı yeni albümleri yakalayabilmek olabilir. Çünkü çoğu zaman hepimizin yaşadığı "Ben ne dinleyeceğim?" sıkıntısına beni hiiiç sokmadan direk karşıma mükemmel işleri keşfetme şansı sunuyor. E tabi burda Alp'in de hakkını yiyemem:)


Şimdi de sözünü ettiğim gibi birlikte başka bir mükemmel işe bakacağız; Halestorm- Back From The Dead!


Biraz Halestorm'dan bahsetmem gerekirse:

Pensilvanya çıkışlı, 21. yy.ın en başarılı post grunge/metal grubu haline gelmeyi başaran grup ilk albümlerini 2009 yılında yayınladı.

İlk çıktıkları dönemden beri adlarından sürekli söz ettiren grup, başarılarını yayınladıkları ikinci albümdeki "Love Bites ( So Do I )" şarkısıyla kazandıkları En İyi Hard Rock/Metal performansı dalındaki Grammy ödülüyle de tüm dünyaya kanıtladılar.

Son albümleri "Vicious" (2018) dan beri 4 yıl süren, en uzun verdikleri moladan ve de hazırlık sürecinden sonra bugün aynı başarılarını devam ettirerek 5. stüdyo albümleriyle karşımızdalar.

Bu albüm ve de yazılış süreciyle alakalı grup üyelerine bu dört senede neyin değiştiği sorulunca:

Gerçekten değişen şey motivasyonumuz oldu. Albüm çıkarmak konusundaki fikrimiz artık daha az “zorunluluk” hissedip daha çok "Biz ne istiyoruz?”a dönüştü . Bu albümü ille de radyoda şarkılarına ihtiyaç duyulan bir rock grubu olduğumuz veya peşimizde bir plak şirketimiz olduğu için kaydetmedik. İlk etapta ebeveynlerimizin garajında ​​ve bodrum katında müziğe başladığımız zamanla yeniden bağlantı kurduk. Tabii ki de bunu hiç kaybetmemiştik, ama Atlantic Records'taki çıkışımızdan bu yana 15 yıl geçti ve aniden hayalimiz kariyerimiz oldu ve bu hayalle birlikte gelişen tabii ki de dış etkenler ve de getirdiği bazı sorumluluklar vardı. Bu faktörleri ve de sorumlulukları bir kenara bırakıp özümüze indik ve de tekrardan gerçek bizi ve de müziğimizi keşfettik. Bunun sonucunda ortaya çıkardığımız her şey daha iyi oldu; müziğimiz , kalbimizden geçenler ve de sahnemiz. Bunun sebebi artık olay insanlardan daha çok bizim ne istediğimizdi.

Son iki senede her şey tamamen değişti. Bu değişim bir tek bizle sınırlı kalmayıp, genel olarak tüm dünyayı artık eski halinden tamamen apayrı bir konunma getirdi. Bana göre şu an geri dönüp baktığım zaman bir pandemi öncesi bir de pandemi sonrası hayat varmış gibi geliyor. Pandemi sonrası hayatın ürünleri de bunu çok güzel yansıtıyor. (Mesela bu albüm gibi.)


Halestorm'un da bu albümdeki bir amacı isminde de yer aldığı gibi herkese "Ben yeniden doğdum, beni kimse yıkamaz" mesajını vermek istiyor. (Bir nevi, biri demiş kral öldü söylesinler geri döndü lafına da çıkıyor :) ) Yaşadığımız zorlu dönemlerde ya da atlatmaya çalıştığımız bazı sıkıntılarda müziğin iyileştirici gücünü de kullanarak sesimizin yetmediği yerlerde bize ses olmayı amaçlıyor. Valla şahsen grubun vokalisti Lzzy Hale bu görevi mükemmel bir şekilde üstlenmiş, hepimizin sesi olmayı mükemmel bir şekilde başarmış diyebilirim. Albümü tamamen dinlediğiniz zaman zaten ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız...


Bugünlük benden bu kadaaar... Müzikle kalın!


Albümü dinlemek isteyenler için;


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page