top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsman Can Tolacıoğlu

MASTODON'dan Geri Dönüş; "Hushed And Grim" Albüm İncelemesi



2017'deki Emperor Of Sand'den birkaç sene sonra Mastodon, sekizinci stüdyo albümleri olan " Hushed And Grim" ile geri döndü. Yakın arkadaşları ve aynı zamanda da menajerleri olan Nick John'un ölümünün ardından yazılan bu albümde grup, Nick John'a saygılarını sunmayı da unutmadı...


15 tracklik bu albüm, grubun eski, kendine has tarzına da bir selam göndermiş gibi. “Gobblers Of Dregs” de bu albümde bunun en belirgin örneği olmuş.


Trafik ve komposizyonlar oldukça canlı ve zengin. Hushed And Grim'in duygusal tavrı, kapanık ve düşünceli olması albümün ismine de anlam katmış. “The Crux”, “Savage Lands” ve modern imzasıyla "Pushing The Tides” gibi parçalar gerekli ağırlığı da fazlasıyla dinleyenlere hissettirmiş.


“Teardrinker” gibi melodik parçanın, “Had It All” gibi bir ballad'ın yanında “Skeleton Of Splendor” ufak bir zıtlık oluşturmuş. Albümü komple ele aldığımda ise "The Beast" parçasının fark yarattığını gördüm..


Hushed And Grim, yükselen melodileri, öldürücü bir gitar solosu ve orkestral bir sonu olan “Gigantium” ile kapanıyor. İlgilisinin de bileceği üzere, Tool ve Stone Sour'dan da tanıdığımız David Bottrill bu albümde bir kez daha ustalığını konuşturmuş.


Özetle yaklaşık 1 saat 30 dakikalık bu albümde hatrı sayılır çok şey var. İkinci, belki üçüncü dinlemede dikkatli dinleyiciyi çekecek ya da üzecek bir şeyler de bulmak mümkün. Herkese bir kez daha keyifli dinlemeler.


Albümü dinlemek için;




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page