top of page
  • Yazarın fotoğrafıguneygizem

Metallica Karantina Altındayken 10 Yeni Şarkı Yazdı!



Baharın başlarında James Hetfield, grubun 10 veya daha fazla yeni şarkı bestelediğini ve dört üyenin de koronavirüs salgını sırasında birbirinden izole olduğunu açıklamıştı.

Fierce Firearms'ın bir podcast'inde konu, Metallica'nın 2016'daki "Hardwired… Self-Destruct " albüm çalışmalarındaki ilerleyişine geldiğinde Hetfield, grubun ayrı ev stüdyolarından nasıl birlikte çalıştığını ayrıntılı olarak açıkladı.


Hetfield, "COVID yüzünden sadece evde oturmak, biraz huzursuz olmak ve aynı zamanda yaratıcı hissetmek... Bu adamlarla sadece check-in yapmak için haftalık bir Zoom toplantısı yapmaya başladım," diye paylaştı.. "Ve sonra onlara bir kez söyledim, 'Hey, bir şeyler yazacağım. Sadece bir şeyler çalacağım ve size göndereceğim. Onunla ne istersen onu yap, ne olacağını gör ve üzerinde yoğunlaş.' İşte 2020 için "Blackened" in bir versiyonunu böyle yaptık. Temelde bir şey çaldım -daha önce duymamışlardı, üzerinde oynadılar. "



Hetfield, "Zoom üzerine yazmayı denemeye başladık," diye devam etti. Lars ve ben bir araya gelirdik ya da Kirk. Sesteki gecikme nedeniyle çalışmalarımız zordu, bu yüzden aslında birlikte çalamazdık ancak bir click parçasında çalar ve birbirimizi çalarken izlerdik. Ben çalarken bilgisayarımı çalıştıran yapımcımız vardı. Bilgisayarımı LA'den çalıştırıyordu. Lars'ın bilgisayarını Los Angeles'ta çalıştıran bir asistanı vardı - burada, San Francisco'da - birlikte çalıyorduk ve oldukça tuhaftı. Yazmaya başladık. Bilmiyorum, bu şekilde giden yaklaşık 10 şarkımız var. Sonunda bir araya geldik. Zoom'da yapabileceğiniz çok şey var. "

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page