top of page
  • Yazarın fotoğrafıdenizkivilcim636

New Wave Of American Heavy Metal Nasıl Ortaya Çıktı?

1990'ların başlarında ortaya çıkmış New Wave Of American Heavy Metal, günümüzde hâlâ popülaritesini koruyan bir metal türü olarak içerisinde yüzlerce grup barındırıyor. Günümüzün daha modern metal grupları olan Lamb Of God, Killswitch Engage, Trivium ve Avenged Sevenfold gibi gruplarla ilişkilendirilen bu tür, aslında başlangıçta bir şaka olarak ortaya çıktı.


Peki, bu şakanın New Wave of British Heavy Metal ile bir bağlantısı var mı? Kısaca evet, var. İşin özüne gelirsek, Chimaira gitaristi Matt DeVries'in demesine göre bu türün yaratıcıları Chimaira'nın ta kendileri.


Bu ufak çaplı şakanın ortaya çıkışı ise şu şekilde: Chimaira, New Wave of British Heavy Metal'in ortaya çıkışının en başlıca gruplarından olan Iron Maiden'ın ikonik logo ve illüstrasyonlarından esinlenerek kendi isimleri altında merch üretiyorlar. Bu ürettikleri merchlerin ise üzerine şaka olarak bu illüstrasyonu koyup altına da 'New Wave of American Heavy Metal' yazarak satışa sunuyorlar. Haliyle, bu merchler anında satılıyorlar.


Post-grungedan ve punktan ilham alan bu türün kurucuları olarak kabul edilen ilk grup Korn'du. Tabii asıl kurucularının Chimaera olduğu sonradan ortaya çıktı. Grubun gitaristi, Matt DeVries, türün ortaya çıkışı hakkında şunları söyledi:


"Bu türü biz ortaya çıkardık! Uzun zaman önce şaka olsun diye, arkasında Iron Maiden logosu tarzında, 'New Wave Of American Heavy Metal' yazılı tişörtler yapmıştık. New Wave Of British Heavy Metal'den ilham aldık. Eğlenceli olur diye yapmıştık. Artık herkes bunu ciddi bir şey olarak görüyor."


Türün kurucuları olmalarına rağmen Chimaira, defalarca dağılıp tekrar bir araya geldiler. 2017 yılında son konserlerini veren grup, 2023'te özel iki konser için son kez bir araya geldiler.


Grubun son konserinden 'Nothing Remains'i aşağıdan izleyebilirsiniz.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page