top of page
  • Yazarın fotoğrafıKubilay Mehmet Batur

Pandoranın kutusu açıldı! Linkin Park Meteora'nın 20. yılı şerefine albüm yayınladı. Ama nasıl?

Ocak 2023'te Linkin Park resmi web sitesi ay sonuna kadar sürecek gizemli bir geri sayım başlattı.


Bu şifrelenmiş geri sayıma ulaşmadan önce şöyle bir pop-up'la karşılaşıyordunuz:


Zaten dinlerken iliklerimize kadar nostaljiye boğulduğumuz böyle bir oluşumun resmi web sitelerinde, windows 98 pencerisinde, ergen MSN iletilerine ve o dönemde müziğe erişim kolay olmadığı için, Ares üzerinden indirdiğimiz virüslü LiNkiNgPaRk-nUmB.exe gibi müzik topluluğunun toplumsal hafızasına kazınmış olgulara selam çaktığını düşünmek işten bile değil. Siteye girince bu uyarıyı gören, zaten Chester'ın kaybından sonra gözleri nemli gönlü buruk hayran kitlesinin içerisindeki nostaljik Linkin Park hissiyatı palazlanıp adeta alev alev yandı.


Yeni albüm, single, turne hatta belki yeni bir vokal ümidiyle hayranları sabırsızlıkla bu geri sayımın bitmesini bekledi. Ancak grubun vokalisti Mike Shinoda, Twitch hesabı üzerinden gelen yoğun sorular karşısında hayranların hayal kırıklığına uğramamaları için çok gaza gelmemelerini gerektiğini söyledi. Geri sayımın bitiminde grup resmi web sitesi üzerinden kemik kitlesinin gönlünde taht kuran Meteora albümünün 20. yıl kutlaması şerefine "Lost"u müjdeledi.


Şarkı "New Divide", "Leave All Out The Rest", "Numb" ve "What I've Done" hissiyatını barındırmasının yanı sıra, kaybının sevenlerinin kalbinde tamir edilemez bir sızı bıraktığı Chesster Bennigton'un da vokalde olması ve klibin gerçek konser görüntülerinden AI vasıtasıyla tekrardan işlenerek oluşturulması gibi faktörler kemik kadro için yeterli olandan fazlaydı bile. Chester'ın da katkıda bulunduğu lirikler, ve o alışılmış isyankar sert vokal ile durgun bir su berraklığındaki temiz vokallerinin arasında kurduğu eşsiz denge sevenleri için hem Meteoranın 20. yıl kutlaması hem de 2000'lerin başına damga vuran sıradışı bir rockstar Chester Bennigton mirası için saygı duruşu niteliğindeydi.


Meteora'nın 20 yıl kutlaması açıkcası düşünüldüğünden daha görkemli oldu. Grup daha önce Meteora için kaydettikleri ancak yayınlamadıkları "Lost", "Fighting With Myself" gibi yeni parçaların yanı sıra Live in Texas albümlerinin uzun versiyonlarını, performanslarıyla tam not aldıkları Nottingham canlılarında daha önce yayınlamadıkları şarkıları ve güncel mix&master teknikleriyle bi bağlamda remaster edilmiş ikonik imza şarkılarını kompakt bir halde tek albüm şeklinde hayran kitlesiyle kavuşturmuş oldu.


Hala izlemeyenler için:


Kişisel favorim ise, her ne kadar kısa olsa da LP Underground 2.0 altında yayınlanan "A.06" nın reimagined hali oldu:




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page