top of page
  • Yazarın fotoğrafıOsman Can Tolacıoğlu

PENTAGRAM AKUSTİK KONSERİ "19 Aralık 2017"


Herkese tekrardan merhaba. Epeydir uzunca yazamıyordum ta ki Pentagram 2017 yılında, 19 Aralık’ta yaptığı Zorlu PSM’deki akustik konserini yayımlayana kadar. Neden aradan 5 sene geçmiş bir konser hakkında yazdığımı merak ediyorsunuzdur belki, belki de hiç oralı bile olmayabilirsiniz. Sebebi hakkında kısaca bahsetmek istiyorum.


Benim gibi bu grubu birtakım şeylerin farkına vardığından beri dinleyen ve bu konsere katılamayan siz değerli okur için yazıyorum. Çünkü konseri videolarını izledim de; çok inanılmaz şeyler yaşanmış ve bunlar hakkında ben de kendi içimde sessiz kalmak istemedim, aynı zamanda da ufak bir hatıra bırakmak istedim. O halde 2017 yılında yayımlanan o akustik albüm ve konser hakkında anlatmaya başlayayım.


Pentagram’ın akustik albümü 2017 yılında Babajim Records tarafından kaydedildi, miksi ise yine Babajim tarafından yapıldı ve Sony Music etiketiyle yayımlandı. Albümde üstad olarak gördüğüm çok fazla isim var bunların hepsine gerekli araştırmayı yaptıktan sonra ulaşmanız oldukça mümkün ancak özellikle değinmek istediğim birkaç kişi var.


Bu isimlerden ilki Steve Corrao. Mastering üstadı ve ses mühendisi Steve Corrao bu albüme de adını taşımış. Herkesin Mor ve Ötesi’nden de bildiği Kerem Özyeğen; Apokalips, Geçmişin Yükü, Uzakta, No One Wins The Fight, Gündüz Gece, In Esir Liike An Eagle, For The One Unchanging ve Give Me Something To Kill The Pain adlı şarkılara geri vokal olarak; Geçmişin Yükü, Anatolia ve yine For The One Unchanging şarkılarına ise gitariyla eşlik etmiş. Müzisyenliğini severek takip ettiğim bu ismin albümde yer alması beni ayrıca mutlu etti. Ozan Tügen ve Murat Bulut. Başta Ozan Tügen’in enstrümanlarıyla katkı sağlaması ve sonra mikser başında Murat Bulut’a dahil olması yine albümün ne denli “kaliteli” bir şekilde oluştuğunun kanıtı adeta. Yukarıda da bahsettiğim gibi burada sözünü edemediğim diğer tüm müzisyenlere, ses mühendislerine ve Babajim Records’a naçizane teşekkür ediyorum.


Gelelim o konsere. Pentagram akustik albümde olduğu gibi, konserde de oldukça keyifle dinlediğim müzisyenlere yer vermiş. Düzenlemesi de bir o kadar harika. Durup durup Pentagram’ın övücülüğünü yapıyormuşum gibi geliyordur belki size fakat 30 yılı aşkın süredir bu topraklarda yaşamaya devam eden “öncü” bir grup Pentagram ve Türkiye’de benim hissedemediğim şeyleri hissettiren bir grup. Neyse uzatmayayım lafı. Gruba neyi ile eşlik eden İlhan Barutçu bana acaba bir de senfoni mi gelse dedirtti. Eski üyeleri İlhan Şen’i ise Demir Demirkan eşliğiyle dinlemek de ayrı bir ziyafet oldu benim için.


Ben akustik albümde yer almayan Şeytan Bunun Neresinde, Lions In A Cage ve 1000 In The Eastland şarkılarını ilk kez böyle bir düzenleme ile dinleme şansına ulaştım yayımlanan konser sayesinde ve çok mutlu oldum. Elektrikli setlerde ve albüm kayıtlarında dinlediğimden çok farklı bir hisle karşılaştım. Yine Ozan Tügen’in cura, gitar, klavye ve geri vokal ile eşlik etmesi, Kerem Özyeğen, Harun Tekin, Gökhan ve Hakan Özoğuz ve tabi ki Şebnem Ferah’n konuk olmasıyla; herkesin kendi beğenisine sunulan bu konser oldukça keyifli bir hal almış. Orada olup da dinleyen herkesin belki de bir daha yaşanmayacak bir şeye tanıklık etmesini oldukça kıskandım diyebilirim.


Birkaç ay önce Eskişehir’de verdikleri bir konser sonrası kendileriyle tanışmış olmanın mutluluğunu ve heyecanını hala yaşıyorum ve hayatım boyunca da üstümden atamayacağım. Türkiye’de bu müziğin yayılmasına öncülük eden Pentagram grubuna ve o dönemde bunun için her şeyi yapmış olan diğer herkese; ÇAĞLAN TEKİL’e teşekkür ediyorum. İyi ki varlar, iyi ki var olmuşlar. Hepsine “Sonsuz” teşekkürler!


Pentagram; ben bu yazıyı yayımladıktan hemen hemen 24 saat sonra, 4 Şubat cuma akşamı Küçükçiftlik Parkt’a sahne alacak şimdiden gidip de dinleyecek olan herkese keyifli dakikalar.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör

Comments


bottom of page