top of page
  • Yazarın fotoğrafıAybüke Küçük

Rock/Metal Dünyasının Üretken 5 Müzisyeni

Maynard James Keenan

Tool, A Perfect Circle, Puscifer gibi progresif ve alternatif rock/metal gruplarında bulunmuş Amerikalı müzisyen Keenan, üretken ve bu üretkenliğiyle de başarıyı yakalayabilmiştir. Öyle ki yan proje olarak kurduğu A Perfect Circle albümleri bile milyonlarca dinlenme sayısına ulaşmıştır.

Mike Patton

Rock/metal müzik dünyasında üretkenlik denildiğinde akla gelen isimlerden biri olan Mike Patton; Faith No More vokalisti olmasının yanı sıra Tomahawk, Mr. Bungle, Peeping Tom, Fantomas, Dead Cross gibi yan projelerde bulunmuştur. Böylece birçok farklı müzik türünde de başarılı olabildiğini göstermiştir. Örneğin; Peeping Tom projesinde elektronik rock ağırlıklı ilerlerken, Dead Cross grubunda hardcore punk türünde ilerlemiştir.

Dave Grohl

Nirvana grubunun bateristliğini yaptıktan sonra Foo Fighters gibi bir grubun kurucularından olup vokalistliğini yapan Amerikalı müzisyen Dave Grohl, aynı zamanda Queens of the Stone Age grubunun üçüncü stüdyo albümü olan 'Songs for the Deaf' albümünde bateriyi üstlenmiştir. Bunlara ek bir de Queens of the Stone vokalisti Josh Homme ve Led Zeppelin'den bildiğimiz John Paul Jones ile beraber Them Crookes Vultures grubunda bateri çalmıştır.

Jack White

Grammy ödülü almasına alışık olduğumuz, üretkenliğiyle birçok işte yeteneğini defalarca ispatlamış bir müzisyen olan Jack White; The White Stripes, The Raconteurs, The Dead Weather gibi başarılı grupları kurmuştur. Reklam ve film müzikleri yapmıştır ve ayrıca birçok solo çalışması da bulunmaktadır.

Josh Homme

Queens of the Stoner Age, öncü stoner rock grubu Kyuss, Eagles of Death Metal, kolektif müzik grubu The Dessert Sessions ve biraz önce bahsettiğim gibi Dave Grohl ve John Paul Jones ile kurduğu Them Crookes Vultures gibi grupların bünyesinde bulunmuş oldukça üretken bir müzisyendir.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page