top of page
  • Yazarın fotoğrafıAybüke Küçük

Rock Metal Müzikseverler İçin İzlenesi Belgesel Filmler

Rock - Metal müzik türlerini dinlediğimiz kadar anlamamızı da sağlayan birbirinden kaliteli belgesel niteliğinde filmler


Metal: A Headbanger’s Journey (2005)

Film, isminden de anlaşıldığı üzere antropolog Sam Dunn’ın, heavy metale karşı duyduğu hayranlığın yolculuğunu konu alıyor. Metal müziğe ilgi duyan ve yeni başlayanların kesinlikle izlemesi gereken iyi bir başlangıç niteliğinde olan bir belgesel.

Shine A Light (2008)

Filmlerinde kullandığı şahane şarkılardan da bildiğimiz üzere iyi bir müzik dinleyicisi olduğu aşikar olan Martin Scorsese yönetmenliğinde çekilen 2008 yapımı ‘Shine a Light’ filmi, şu an bile dünyanın birçok yerinde en iyi müzik gruplarından biri olarak anılan İngiliz rock grubu The Rolling Stones’u konu alıyor. Konser kayıtlarından, röportajlardan ve grup içi hikayelerden oluşan film kesinlikle izlenesi.

It Might Get Loud (2008)

Gitarda efsane olan Jimmy Page, The Edge, Jack White ve onları bir araya getirmeyi başaran bir belgesel film: ‘It Might Get Loud’. Film, bu üç efsane ismin, hayatlarında gitarın yerini anlattığı, Jimmy Page’in ‘Stairway to Heaven’ gibi hala büyük öneme sahip bir parçayı nasıl yaptıklarına dair bilgiler paylaştığı, dinlenmesi gereken anılardan oluşuyor.

Get Thrashed (2006)

Agresif ve hızlı kelimelerini tam anlamıyla karşılayan heavy metal alt türü thrash metal müzik severler için adeta bir nimet olan film: ‘Get Trashed’. Megadeth, Slayer, Exodus, Anthrax gibi thrash metalin temel taşı sayılabilecek grupların, trash metal nedir, ne değildir sorularına cevap verdiği ve izlerken müziğe de oldukça doyuran, kesinlikle izlenesi bir belgesel film.

Iron Maiden: Flight 666 (2009)

Iron Maiden, tanımlanmaya ihtiyaç duymayan, rock metal müzik dinleyen dinlemeyen herkesin bir şekilde kulağına çalındığı bir müzik grubu. Ve turnelerinde yaşadıklarını konu alan, kurgusuyla da oldukça başarılı izlenesi bir müzik belgeseli: ‘Flight 666’.


Bonus Öneriler

End of the Century (2003)

Sound City (2013)

Pearl Jam Twenty (2011)

Seven Ages Of Rock (2007)

Metallica: Some Kind Of Monster (2004)

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page