top of page
  • Yazarın fotoğrafıguneygizem

Şarkı Gerçekleri: Red Hot Chili Peppers - Under The Bridge



Under The Bridge şarkı sözleri aslında Anthony Kiedis'in yazdığı kişisel bir şiirdi. Chili Peppers için yazmamıştı. Belki başka bir yerde kullanabileceğini düşündüğü çok kişisel bir şiirdi. Yapımcı Rick Rubin, şarkı sözlerini Kiedis’in defterlerinden birinde buldu ve ona bunun harika bir şarkı olabileceğini söyledi. Kiedis ilk başta bu sözlerle şarkı söylemek ya da kimseyle paylaşmak istemedi ama sonunda ikna oldu. Rubin, 2013 röportajında ​​şarkı hakkında Newsweek'e şunları söyledi: "Benim düşüncem, Chili Peppers'ın funk bir grup olmakla sınırlı kalmamasıydı. Ve Anthony'nin şarkıyı gruptaki diğer kişilere göstermekten utandığını hatırlıyorum ama o şarkıyı söyledi…”

Solist Anthony Kiedis bunu bir eroin bağımlısı olarak geçirdiği günler ve bununla birlikte gelen yalnızlık hakkında yazdı. Şarkıda adı geçen köprü, bazen uyuşturucu almaya gittiği ve kafayı bulduğu bir yer.

1990'da en yakın arkadaşı Hillel Slovak'ın ölümünden sonra Kiedis korkmuştu. Grupta gitar çalan Slovak, 1988'de aşırı dozda uyuşturucudan ölmüştü. Grupta John Frusciante ve Flea arkadaş olarak yakınlaşıyordu. Kiedis kendini grupta dışlanmış hissetmeye başlamıştı. Hillel Slovak’ın ölümü, uyuşturucu olayları ve dışlanmışlık hissi Anthony Kiedis’e bu dizeleri yazdırmış. Şarkıda geçen “Melekler Şehri” ise Kiedis’in 12 yaşından beri yaşadığı Los Angeles…


Sometimes I feel like I don’t have a partner

Sometimes I feel like my only friend is the city I live in

The city of angels

Lonely as I am

Together we cry


Bazen bir yoldaşımın olmadığı hissine kapılıyorum

Bazen yaşadığım şehrin tek arkadaşım olduğu hissine kapılıyorum

Melekler Şehri

Yalnız ve mutsuz tıpkı benim gibi

Birlikte ağlarız


Under The Bridge, Red Hot Chili Peppers'ın o dönem funk, hard rock tarzından daha farklı bir şarkı olmasına rağmen hit olmayı başaran bir şarkı… Şarkı hit olduğunda grup, 1992 Lollapalooza Tour'da büyük dikkat çekti. Konser, hayran kitlesini büyük ölçüde genişletti ve çok enerjik bir grup olarak akıllara kazındı. Under The Bridge hala en sevilen Red Hot Chili Peppers şarkılarından biri.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page