SOEN, Yeni Teklisi Discordia ile Karşımızda
- ozdegokbayrak ✪
- 1 gün önce
- 1 dakikada okunur

İsveç'in progresif metal grubu Soen, yeni teklileri Discordia'yı tanıttı. Yeni albümleri Reliance'ın çıkış tarihi olan 16 Ocak gününe az kala, üçüncü teklilerini de bir video klip ile paylaştılar.
Albüm yaklaştıkça teklilerini paylaşan Soen, şimdiden albüm hakkında da bize fikirler veriyor. Primal ve Mercenary’nin ardından gelen Discordia, grubun ışık–karanlık ekseninde kurduğu o geniş ve duygusal evreni daha da derinleştiriyor. Şarkı, karanlık atmosferlerle açılıp giderek büyüyen, içten içe kaynayan bir enerji taşırken, tam anlamıyla bir iniş ve yükseliş yolculuğu kuruyor. Soen için hiç te şaşırtıcı olmayan politik, sosyal, toplumsal, ruhsal ve insana ait tüm sosyolojik değerlerin açıkça ifade edildiği şarkı ve klipleriyle beraber, Discordia da benzer duygular uyandırıyor: Duyguların ve öfkenin harmanı.
Klibi izliyoruz, beyaz-siyah eksende grubun sahnesini ve sahneye ait anları yansıtıyor. Soen'i hem dinlemek, hem de izlemek için güzel bir bahane sunuyor video :)
Duygusal bir şarkıyı, yine duygusal heyecanı içinde barındıran bir video kliple taçlandırıyorlar. Sahne öncesi hazırlıkları, sahneye geliş yolları, karşımıza çıkmadan önceki o ufak heyecanları. İzlerken ben de onları Türkiye'de herhangi bir sahnede hemen beş dakika sonra izleyecekmişim heyecanına kapıldım bile.
Gelin bu şarkı ile ilgili yabancı basında yer alan bir röportajda grup üyeleri neler demiş birlikte bakalım: RockHardItaly'de yer alan bir haberde; Davulcu ve kurucu üye Martin Lopez, şarkının yaratım sürecini şöyle özetliyor:
Discordia, hem müzikal hem duygusal olarak sınırlarımızı zorlamamızın bir sonucu. Kendini korumadan izolasyona düşüşü yakalamak için daha karanlık dokular denedik.”
Vokalist Joel Ekelöf ise şarkının ruhunu şu sözlerle tanımlıyor:
“Discordia, bağlantı isteği ile acıdan kaçmak için ördüğümüz duvarlar arasındaki gerilimde yaşıyor. Parça kırılganlıktan doğdu; sesimizin rahatsız köşelerini keşfetme isteğimizden.”
Yine çok güzel, yine çok karanlık, duygusal, bizden ve içten. İyi dinlemeler 🤘🏽
