Soul Glo, Yeni Albümü “NA I’M GON GRAB ALLAT”ı Duyurdu


Philadelphia hardcore sahnesinin dikkat çeken isimlerinden Soul Glo, yeni albümü “NA I’M GON GRAB ALLAT”ı duyurdu. Grubun beşinci stüdyo albümü olacak çalışma, 15 Ocak 2027’de Epitaph Records etiketiyle yayımlanacak. Albüm, Soul Glo’nun 2022 tarihli “Diaspora Problems” albümünün ardından gelen ilk uzunçaları olacak.
Yeni albümün duyurusuyla birlikte açılış parçası “February Theory” de dinleyiciyle buluştu. Şarkıda vokalist Pierce Jordan, ilişkilerin neden özellikle şubat ayında sona erdiği fikrinden yola çıkarak kayıp, bağlanma ve ilişkilerdeki kırılganlık üzerine yoğunlaşıyor. Commitment’tan Tati Salazar da parçaya geri vokalleriyle eşlik ediyor. Şarkı için Robert Silverstein yönetmenliğinde bir müzik videosu da yayımlandı.
Pierce Jordan’a göre yeni albümün merkezinde, kendi hayatındaki ve çevresindeki erkeklerle kurduğu ilişkilerde yaşanan başarısızlıklar bulunuyor. Jordan çalışmayı; romantik, platonik, ailevi ya da kişinin kendisiyle kurduğu ilişki fark etmeksizin, bir erkeği sevmenin hem sevincini hem de acısını yaşamış herkese adadığını belirtiyor.
Albüm boyunca punk ve hardcore içerisindeki Siyah deneyimi, ilişkisel kaygılar, kırgınlık, madde kullanımı, kendini keşfetme ve son yıllarda giderek daha fazla tartışılan “erkek yalnızlığı” gibi konular ele alınacak.
14 parçadan oluşacak “NA I’M GON GRAB ALLAT”, konuk isimleriyle de dikkat çekiyor. TV On The Radio’dan Tunde Adebimpe, “Ppl Worried”da yer alırken; Eugene Robinson “Resentment I: Back In Therapy”ye katkıda bulunuyor. Albümün kapanış parçası “Cognac”ta ise Bbymutha ve MIKE konuk oluyor. “B.A.N.D.S” parçasında da Tati Salazar ve Mannequin Pussy’den Colins “Bear” Regisford’un vokal katkıları bulunuyor.
Albümün tamamı grubun memleketi Philadelphia’daki Foto Club’da, uzun süredir birlikte çalıştıkları Evan Bernard ile kaydedildi. Hardcore punk’ı hip-hop, noise ve deneysel unsurlarla bir araya getiren Soul Glo, yeni albümünde de türler arasındaki sınırları zorlamaya devam edecek gibi görünüyor.
“NA I’M GON GRAB ALLAT” Şarkı Listesi
February Theory
B.A.N.D.S
Ppl Worried
Resentment I: Back In Therapy feat. Eugene Robinson
Shiney
Resentment II: Kiss My Ass
Dick On Hard
Resentment III: My Friends Over Me
The Hardest R
If I Speak
Nobody Deserves
OTSS
Resentment IV: Head Tattoos
Cognac feat. Bbymutha, MIKE




Yorumlar