top of page
  • Yazarın fotoğrafıAleyna Tuncer

Tarja Turunen ve Marko Hietala'dan, Yıllar Sonra "The Phantom Of The Opera" Performansı

Eski Nightwish üyeleri Tarja Turunen ve Marko Hietala, İsviçre'deki açık hava konserlerinde "The Phantom Of The Opera"yı söylediler. 18 yılın sonunda ikilinin bu performansı hayranları tarafından coşkuyla karşılandı.

Konser sırasında birden "Phantom of the Opera" introsu başlıyor, Tarja'nın ilk kısmı söylemesinin ardından sahneye birden Marco Hietala geliyor ve düet kısmını söylemeye başlıyor. Bu beklenmedik sürpriz karşısında dinleyiciler şok oluyor. Performans açısından Turunen, eski formunu koruyor fakat Hietela'nın ses kaybı dinleyicinin dikkatinden kaçmıyor.


Olaylı bir şekilde gruptan ayrılan Turunen, 2019 yılında Hietala ile bir araya gelmesi vasıtasıyla Nightwish'e geri dönme durumunun olup olmadığı sorulduğunda: "Birçok hayranın bir şeyler olmasını istediğini bilsem de, bu çok uzak bir ihtimal" şeklinde karşılık vermişti. Tarja kendi açısından gruptan öylece atılmış olmasının, gruptakilerle dost olmadığını gösterdiğini söyledi: "Belki bir gün affederim, ancak asla unutmam" diyerek ekledi.

Geçtiğimiz Temmuz ayında ise Hietala, Finlandiya'da bir gazeteye; gruptan ayrıldığından beri grup ile alakalı hiçbir gelişmeyi takip etmediğini, iletişime geçmediğini söylemişti.

İkili birbirini sevse de grupla alakalı olağan bir geri dönüş beklenmiyor. Yine de müzik ile ilgileniyor olmaları bile dinleyiciyi umutlandırıyor.


İkilinin performansını izlemek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz:



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page