top of page
  • Yazarın fotoğrafıdenizkivilcim636

Ted Nugent'tan Kürtaj Hakkında Sert Tepki

Ted Nugent, Wisconsin'in dijital haber kaynaklarından biri olan DrydenWire'a verdiği röportajda, Haziran 2022 tarihinde anayasal haklarındaki bozulmadan beri gündemde olan kürtaj konusunda pek çok olumsuz yorumda bulundu.

"Kürtaj hakları söz konusu olduğunda, vergilerimizi alıp insanları katletmek için Planlı Ebeveynlik ödeyip ödeyemeyeceğiniz hiç kimseye soruldu mu? Çünkü bebekler de insandır. Ve ben paramı Ukrayna'ya gitsin ya da Taliban'a askeri teçhizatımız ödensin ya da Planlı Ebeveynlik'te bebekler öldürülsün diye vermedim. Bizim iznimiz olmadan, liberaller ve demokratlar zar zor kazandığımız vergi paralarımızı alıyorlar ve bebekleri doğar doğmaz öldürüyorlar. Bana bunu mantıklı kılacak birini bulun. Bana 'Hey, bu iyi bir fikir. Bu ahlaki bir fikir,' diyebilecek birini bulun."


"Ve eğer genç bir kadın hamile kalırsa ve çocuğu yoksa kürtaj yaptırmaya hakkı olmalı mı? Yani... sanmıyorum; o yaşayan bir varlık. Annelik içgüdülerine ne oldu? Anneliğe ne oldu? Peki ya hayata saygıya ne olur? Eğer bunu yapacaksa, benden ücret almayın ve bunu bebeğin doğduğu gün yapmayın. Bu konuda benimle tartışmak ister misin? Bir bebeği kafasının arkasından bıçaklayabileceğini mi sanıyorsunuz? Neden bisikletiyle okula giderken onu vurmuyorsunuz? Aynı şey."


Nugent, "Bu arada, şu anda seninle konuştuğumuz gibi, Amerika'da kürtaj olmak isteyen olursa, yaptırabilirler" diye ekledi. "Olay kürtajların yasaklanması değil; olay bunu anayasaya ve sağduyuya geri getirmek."


"Mesele kürtaj yanlısı veya kürtaj karşıtı olmak değil. Burada mesele hayat, sevgi, empati, özen ve bireysel seçim."


"Sigara içip kansere yakalanırsam, hastane faturalarımı neden siz ödeyesiniz? Bence yapmamalısınız. Eğer o kadar aptalsam, kendi başımın çaresine bakmalıyım. Ve hamile kalan kadınların aptal olduğunu söylemiyorum, ama bahsettiğimiz onların bireysel yaşamları ve onların içinde oluşan yeni yaşamlar."


Nugent, ABD Yüksek Mahkemesi'nin Amerikalıların artık anayasal kürtaj hakkına sahip olmadığına karar vererek "iyi bir iş çıkardığını" da söyledi.

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page