Tim "Ripper" Owens, The Vinyl Guide podcast ile yaptığı yeni bir röportajda, 1996 yılında Judas Priest’e katılma sürecini anlattı. Owens, Priest davulcusu Scott Travis'in, Owens’ın Priest cover grubu British Steel ile sahne aldığı bir video kasetini izlemesinin ardından keşfedilmişti. O dönemde Judas Priest, daha sonra gruba geri dönen Rob Halford'un yerine bir vokalist arıyordu.
Owens, bu önemli rolü üstlenirken aldığı tavsiyeler veya hazırlıklarla ilgili bir soruya şu yanıtı verdi:
"Bakın, kendime güveniyordum. Onlar da sesime güveniyorlardı. Bazı hayranların beni sevmeyeceğini biliyordum ama aynı zamanda çok iyi şarkı söyleyebildiğimi ve bunu canlı performansta da gösterebileceğimi biliyordum. Bir şarkıcı olarak sahip olduğumu hissettiğim bir avantaj, stüdyoda kaydettiğim şeyi sahnede de söyleyebilmemdi; kaydettiğim her şeyi canlı olarak da söyleyebiliyordum. Hayranların konserlere geldiklerinde, Judas Priest’e katılan ve bu sesi sürdürebilen birini gördüklerinde mutlu olacaklarını düşünüyordum. Eğer biri beni sevmediyse, yapabileceğim bir şey yoktu. K.K. (Downing, o dönemdeki Priest gitaristi) her zaman şöyle derdi: 'Kanıt ortada. Gel ve gör.' Ve birçok insan, konserlere gelip beni sevmemeyi dört gözle beklerdi. Ortaya çıkmamdan nefret ederlerdi ve başarısız olmamı isterlerdi. Çoğunu, şarkı söylemeye başladığımda kazanırdım çünkü şarkıları sevdiğimi ve onlara hakkını vermek istediğimi hissedebiliyorlardı. Bu yüzden her zaman kendime güveniyordum."
Tim "Ripper" Owens, Judas Priest ile kaydettiği iki albümün (1997 tarihli "Jugulator" ve 2001 tarihli "Demolition" ) düşük satış rakamları elde etmesi ve ardından Rob Halford'un dönüşü için gruptan ayrılmasına değinerek şunları söyledi:
"Bu, heavy metal için gerçekten kötü bir dönemdi. Yani grubun altın çağında katıldım diyemem. Rob, Judas Priest'ten ayrıldığında, Painkiller turnesinde birkaç bin kişilik kalabalıklara çalıyorlardı. Yani Heavy Metal için gerçekten harika bir zaman değildi. Bu durumu anladım ve insanların Rob'un geri dönmesini istemesini de anladım ama benim umursadığım tek şey sahneye çıkıp iyi ses çıkarmaktı. Tek istediğim, grubun mutlu olması ve benim de yaptıklarımdan memnun olmamdı. Sadece bunu önemsiyordum."
Owens sözlerine şöyle devam etti:
"O dönemdeki birçok müzisyen, özellikle Heavy Metal grupları (çünkü Heavy Metal artık bitmişti) beni sevmezdi. L.A.'de, 'Bu adam da kim? Akron, Ohio'dan geliyor. Ne yapmış ki? Burada ne işi var?' diyorlardı ama ben hâlâ aynı Ohio'luyum, aynı arkadaşlarım var. Aynı tavırdayım. Hepimiz aynıyız. Bunu müzisyenlere her zaman söylüyorum: Hepimiz aynıyız. Yani hiçbir fark yok."
Comentarios