top of page
  • Yazarın fotoğrafıNazlı Avcı

Yeni Başlayanlar İçin En Uygun Bas Gitar Modelleri

Bas gitar hiç kuşkusuz rock müziğin en önemli enstrümanlarından biri. Pek çok kişi bas gitara ilgi duyuyor ve çalmak istiyor. Bu yazımızda başlangıç seviyesine uygunluğu genel olarak kabul gören birkaç model hakkında bilgi verdik. Keyifli okumalar, müzikle kalın.


Ibanez SR500: Maun ağacı gövdeye sahip olan Ibanez SR500 oldukça hafif bir gövdeye sahip. Rahatlığı ve hafifliğiyle ön plana çıkan bu gitar yeni başlayanlar için oldukça fazla tercih ediliyor.


MTD Kingston KA 4: MTD markasının giriş seviyesi modeli olan MTD Kingston KA 4 oldukça iyi bir başlangıç seçeneği olabilir. Ihlamur ağacı gövde akçaağaç sap ve klavyeye sahip olan MTD Kingston KA 4 çok iyi bir işçilik kalitesine sahip. Sap içerisinde bulunan patentli çift yönlü truss rod demiri ile sap ve entonasyon ayarlarını uzun süreler muhafaza edebiliyor ve böylece akort ayarı yapmak oldukça kolay ve yaptığınız akort kolay kolay kaçmıyor bu açıdan da özellikle eğitim sürecinde oldukça kolaylık sağlıyor.


Ibanez Limited Edition ICB010LTD RDF: Maun ağacı gövde, akçaağaç sap ve gülağacı klavye ile sert müzik tarzlarını seven bas gitarist adayları için oldukça ideal bir seçim demek mümkün. Üzerinde bulunan humbucker manyetikler güçlü ve tok bas gitar tonları sağlıyor. Bunun haricinde neredeyse bir elektro gitar sapı inceliğine sahip olan bu sap yapısı ile iyi bir çalım rahatlığı vaat ediyor.


Sx SJB75C 3TS: Sx SJB75C 3TS başlangıç seviyesi bas gitarlar arasında uygun fiyatlı modellerden biridir. Sx firması ürettiği gitarlardaki üst seviye ağaç kalitesi ile bilinse de devre ve manyetik anlamında kalitesi biraz geride kalıyor diyebiliriz. Sx SJB75C 3TS vintage görüntüsü ile bu tarz görüntüyü seven kişiler için oldukça ideal bir gitar.


Yamaha TRBX304: Oldukça rahat ve dengeli bir bas gitar olan Yamaha TRBX304 aktif ekolayzır devresine sahip. Yamaha’nın özel humbucker manyetikleri ve aktif devre bir araya geldiğinde çok zengin bir ton aralığı sağlıyor. Yekpare maun ağacı gövdesi ve gülağacı klavyesi ile Yamaha TRBX304 sustain anlamında da oldukça tatminkar bir bas gitar modeli demek mümkün.


ESP LTD GC-P4: ESP LTD GC-P4 klasik görünüme sahip modern bir bas gitar modelidir. Üzerindeki jazz-precision manyetik düzeni ile hem sert müzikleri hem de blues, jazz gibi klasik tarzlarını rahatlıkla icra etme imkanı sağlıyor. Kızılağaç gövde, akçaağaç sap ve klavyeye sahip olan ESP LTD GC-P4 profesyonellerin tercihi olan ESP markasının güvenilirliğini taşıyor.


Cort CR41BK Curbow: Cort CR41BK Curbow tasarım olarak oldukça ilgi çekici bir bas gitar modeli. Akçaağaç gövde, sert Kanada akçaağaç sap ve gülağacı klavyeye sahip. Bartolini MK-1 devre ve manyetik ile oldukça güçlü tonlar verebiliyor. Sapın alt kısmındaki özel tasarım ile slap tekniği ile çalmak isteyenler için ideal bir seçenek diyebiliriz



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page