top of page
  • Yazarın fotoğrafıguneygizem

Şarkı Gerçekleri: Alice in Chains - Rooster


Şarkı ismi, Alice in Chains’in gitaristi ve söz yazarı Jerry Cantrell'in babasından geliyor. “Rooster” (horoz), babasının Vietnam'daki savaşta takma adıydı. Baba Cantrell savaş hakkında pek konuşmazdı. Bu yüzden Jerry şarkı sözlerini, babasının gözündenmişçesine, kendi bakış açısıyla anlattı. Şarkı, askerin savaşa gönderilmesi, geride bir eş, çocuk bırakmasıyla ve direnme hakkındadır.

Arkadaşının ölmesini izler ve hayatta kalmak için elinden geleni yapar. Rooster’ı öldürmeye geliyorlar ama ölmeyecek…

Jerry Cantrell'in babası grubun bu şarkıyı seslendirdiğini öğrenmişti. Jerry, Practicing Musician dergisi için hikayeyi şöyle anlattı: "Bizi sadece bir kez çalarken gördü. Şarkıyı Iggy Pop için kulübün açılışındayken çaldım. Asla unutmayacağım. (o) geri döndü ve o bütün kelimeleri ve cümleleri duydu. Tabii ki, ben Vietnam'da hiç bulunmadım ve o bunun hakkında konuşmayacak ama bunu yazdığımda doğru hissettim... Bunlar onun hissettiği veya düşündüğü şeylermiş gibi. Büyük gri Stetson şapkasıyla ve kovboy çizmeleriyle oradaydı - tam bir Oklahoma adamı - ve sonunda şapkasını çıkardı, onu havada tuttu. Bu şarkı benim için çok şey ifade ediyor."


Şarkı klibi, Pearl Jam'in "Jeremy" klibini yapan Mark Pellington tarafından yönetildi. İlk dakika, Jerry Cantrell'in babasının, savaş deneyimi hakkında kısa ve öz açıklamalar yaptığı röportaj görüntüleriyle başlıyor.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page