top of page
  • Yazarın fotoğrafıguneygizem

Şarkı Gerçekleri: Metallica - Fade To Black

Güncelleme tarihi: 21 Nis 2022



Şarkının ana fikri; hayatın yaşanmaya değer olup olmadığını merak etmek ve ölmeyi istemekle ilgili.

James Hetfield bir MTV röportajında o sıralarda kendisinin ve Lars Ulrich'in ölüme takıntılı olduklarını söylemişti.


Peki, şarkı nasıl yazıldı dersiniz?


Metallica, Fade to Black şarkısını 1984'ün başlarında yaşadıkları bir olaydan sonra yazdı. Ekipmanları çalındıktan sonra her şeye yeniden başlamak zorunda hissettikleri bir an yaşadılar. Daha spesifik olarak, James Hetfield sözleri amfilerinden birinin çalınmasına tepki olarak yazdı.


Bu amfi sadece onun favorisi değil, aynı zamanda sahip olduğu ilk amfiydi. Onun için çok fazla duygusal değeri vardı. Şarkı, her şeyi kaybetmek ve devam etmeye değer olup olmadığını merak etmekle ilgili.


Şarkı aslında bir intihar parçası... Bu nedenle ilk zamanlarda tepki dahi almışlardı. Buna rağmen birçok insan kendisini bu şarkıyla bağdaştırıp, iyi hissettiklerini dile getirdikleri mektuplar yazmışlardı.




Şarkının sonundaki gitar solosu ise Kirk Hammet tarafından tamamen doğaçlama olarak yazıldı. Soloyu yazarken iç karartıcı şeyler düşündüğünü söylüyor.


Ayrıca 1986'da Cliff Burton'ın ölümünden sonra bas gitarda yer alan Jason Newsted için de çok anlamlı bir şarkı. 2001'de ayrılmadan önce Metallica ile yaptığı son turneydi.

Bunun en sevdiği Metallica şarkısı olduğunu ve "çok fazla duygusal değeri" olduğunu söyledi. Son performansında Jason gözyaşlarına boğuldu.

Cliff Burton ile sahne aldıkları 1985'teki canlı performansı buraya bırakıyorum. :)

"No one but me can save myself, but it's too late"

0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page