top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

Albüm İncelemesi: Blink-182 - 'ONE MORE TIME...'

Güncelleme tarihi: 21 Eki 2023


Bekledik, bekledik, dere tepe düz gittik ve sonunda o büyük gün geldi. Pop-punk efsaneleri Blink-182, tekrar bir araya gelmesinin ardından yeni albümü 'One More Time...'ı yayınladı. Columbia Records etiketiyle yayınlanan grubun dokuzuncu stüdyo albümü, Basçı/vokal Mark Hoppus 2021'de kanser teşhisi konduktan sonra, üçü eski anlaşmazlıkların üstesinden gelmek için yeniden toplandı ve DeLonge'un yeniden katılmasıyla tüm taşlar yerine oturdu. Albüm, aynı zamanda davulcu ve son yıllardaki birçok pop-punk albümünün yapımcılığında yer alan Travis Barker tarafından üretilen ilk albümleridir.


2021'in başlarında Hoppus'a nadir görülen bir lenfoma formu teşhisi kondu ve kapsamlı kemoterapi tedavisi uygulandı. Hayranlarını üzen hastalığının teşhisi, kendisi, DeLonge ve Barker arasında eski anlaşmazlıkları yeniden bir araya getirmek ve üstesinden gelmek için gizli bir toplantıya yol açtı ve bu da nihayetinde DeLonge'un gruba dönmesine ve ardından da işte bu yeni albüme kavuşmamıza yol açtı. Albümün açılış parçası "ANTHEM PART 3"te (2001'in Anthem Part Two'nun devamı, 1999'un Marşı'sını takip eden), blink-182'nin bu yinelemesinin neyle ilgili olduğunu gösteriyorlar. Parlak gitarlar ve gürleyen punk davullarıyla hayata giren üçlü, ateşli bir sound çıkarıyor, rüyalar, ölüm ve ihtimalleri konu alarak meydan okuyor. Tom, “Başarısız olmayacağım” gibi vurgulu bir cümleyle bitiriyor parçayı. Sonraki 16 parçayı takip eden şey, grubun geçmişte çok iyi yaptıkları her şeye, eskisinden daha fazla deneyim ve takdirle dalmasıdır. BAD NEWS, OTHER SIDE ve yüksek gürültülü DANCE WITH ME gibi akılda kalıcı pop-punk marşları albümü doldurmayı başarıyor.


Blink-182 gibi dönemine damga vurmuş grupları dinlerken yeni albümlerinde o yılların müziğini duymak istiyorsunuz. Çünkü Blink-182, erken 2000'lerin teenage marşlarının en büyük temsilcilerinden. Albümden yayınlanan "Edging", sizleri o yıllara götürüyor ve albümdeki en başarılı parçalardan biri. Parça, Billboard'un Alternative Airplay'inde en uzun süredir devam eden bir numaralı hitleri ve on sekiz yıl içinde grubun tüm tür Hot 100'de en yüksek liste single'ı oldu. Müzik videosu ayrıca 2023 MTV Video Müzik Ödülleri'nde En İyi Alternatif Video dalında aday gösterildi.


Albümün başlık parçasına gelelim, Bu başlı başına mükemmel albümün adının "ONE MORE TIME..." olması aynı zamanda blink-182 için daha da heyecan verici bir geleceğe işaret ediyor. Sanki bir kez daha buradayız, hayattayız ve devam ediyoruz! mesajını veriyor. ve gerçekten bu benim için bile duygusal bir şarkı...

Kritikzine Albüm Puanı: 8.5 / 10


Albümün tamamını şimdi aşağıdan dinleyin;


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page