top of page
  • Yazarın fotoğrafıAlp Doğancan ✪✪✪

ALBÜM İNCELEMESİ: Not Without My Ghosts – The Amity Affliction


Avustralyalı metalcore grubu THE AMITY AFFLICTION, 2008'de ilk albümleri Severed Ties'ı çıkardıklarından beri yenilik peşinde koşuyor. 2010'daki Youngbloods ile devam eden grup, 2016'daki This Could Be Heartbreak albümü ile büyük beğeni topladılar. 2018'deki Misery'de bazı elektronik unsurları içerecek şekilde soundlarının bir kısmını değiştirdikten sonra 2020'deki "Every Loves You… Once You Leave Them" ile eleştirmenleri biraz kutuplaştırdılar ancak şimdi "Not Without My Ghosts" ile geri dönüyorlar.


Herhangi bir grup, yeni bir şey denediklerinde, bunun eleştirmenler tarafından pek beğenilmemesi çok olası bir şeydir. Bu, burada denenen yeni şeyler olmadığı anlamına gelmez ki bence yeni şeylerin denenmesi benim hoşuma gidiyor. (Tabiki iyi yapıldığı zaman..) "It's Hell Down Here", elektronik müzik ve scream içeriyor. Kayıtta, THE AMITY AFFLICTION'ın bu albümünde duyulmamış birden fazla konuk vokalist de var. İlki, Kanadalı hardcore punk grubu COMEBACK KID'den Andrew Neufeld'in yer aldığı dördüncü parça Death And The Setting Sun'da. Andrew, şüphesiz albüme yeni bir soluk getiriyor ve albümdeki en beğendiğim parçalardan birisi oldu.

Not Without My Ghosts, birkaç şarkı için farklı müzik tarzlarına ve yeniliklere sahipken, albümün geri kalanı THE AMITY AFFLICTION'ın daha önce birçok kez gördüğümüz soundıyla aynı şekilde ilerliyor. Bu, bunun kötü olduğu anlamına gelmez. Ancak, görünen o ki grup bu sert eleştirileri ciddiye almış ve eski tınılara geri dönmüş. Orijinal seslerini seviyorsanız, bu albüm tam size göre. Ancak gruptan yeni bir şeyler arıyorsanız, başka bir yere bakmanız gerekecek.


Albüm Puanı: 7 / 10

★★★★★★★☆☆☆


0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page