top of page
  • sefaalcn2

#Alternatif Sesler | ERU


Merhabalar hoş geldiniz. Öncelikle sizi tanımayanlar için ERU nedir, nasıl müzik yapar ve en büyük hayali ne?


-1999 İzmir doğumlu olan Görkem ERU duygu ve düşüncelerini sakınmadan söyleyen ve sadece bir çok şeyden kendini soyutlamış kendi olayında olan birisidir. Anlamı da İslam inanışında ki Allah kavramına benzeyen varlıktır. Eru aslında sadece metal trap değil her tarz müzikten zevk alan, dinleyen ve yapmaya çalışan birisidir. En büyük hayalimi sorarsanız, Dünya dışında bir gezegende performans yapan ilk sanatçı olmak isterim ama hedeflerime bakarsak bir stadyum dolusu insana tek başıma konser verirken şarkılarımı tek bir ağızdan söylendiğini görmek.




Yeni bir albüm çıkardınız "Samsara" adıyla ve Türkiye'de ilk ve tek olarak tam iki kere Trash'te bulunan sanatçı oldunuz. Albümün adı nereden geliyor ve albüm hakkında bize kısaca bahsedebilir misiniz?


-Samsara EP'yi "Kendime Acımam Yok" ve "JİLET" adlı parçalardan sonra yapmaya karar verdim. Samsara'nın anlamı acılardan arınıp yeniden doğmaktır. Bende acılarımdan arınıp "Jilet" parçasında söylediğim gibi Görkem karakterini öldürüp ERU karakterini yarattım. Ayrıca Trash konusuna gelirsek ever gerçekten bu konuda kendimi çok iyi hissediyorum. Ama sebebi ilk kez paylaşıldığım için değil. Birinci olarak yaptığım şeyin şans sonucu olmadığını kendime ve herkese kanıtladığım için.


Albümde "Samsara" parçasını diğerlerinden ayıran bir şey var mı?


-Evet "SAMSARA" parçası benim için diğerlerinden ayıran bir yanı var. Bu da aslında Görkem karakterinden ERU karakterine olan evrimin, dönüşümün tamamlanması anlamına geliyor. Eru'nun daha acımasız bir versiyonunun doğuşu diyebiliriz bu şarkı için.





Bağımsız olarak işler yapıyorsunuz. En büyük desteğiniz ve motivasyon kaynağınız ne? Ve üretirken karşılaştığınız zorluklar neler?


-En büyük desteğim ve motivasyon kaynağım ise ailem, sevdiklerim dinleyicilerim yani öfkemi, üzüntümü paylaştığım insanlar. Bence üretmenin zorluğu hissizleşmek ve monotonluktur. Hepimiz ara sıra yaşarız o dönemleri. Bana göre üretmenin zorluğu budur. Profesyonel bi produksiyon olmaması da tabi ki bir zorluk. Şu ana kadar ki tüm şarkılarımı odamda yalıtımsız olarak kaydettim. Gerçekten isteyen bir yolunu buluyor.


Yaptığınız müzik türü -Trap Metal- hakkında bize biraz bilgi verebilir misiniz?


-Trap-metal tokatlayan 808'ler ve vokal dahil sert distortion soundlardan oluşmaktadır. Ben kendisini sınırlayan bir insan değilim. Kendimi dört duvara koymam. Şu süreçte yaptığım tarzlara gelirsek bunlar: "Metal, Trap, Grunge ve Drum&Bass" şeklinde. Zamanla bunlar giderek artacak.


Etkilendiğiniz sanatçılar veya gruplar var mı? Varsa bizimle paylaşır mısınız?


-Tek ilham kaynağım küçüklüğümden beri "Suicide Silence" grubunun eski vokalisti "Mitch Lucker" huzur içinde uyusun. Zillakami ve Scarlxrd ise en çok dinlediğim. Karakterini ve müziğini çok beğendiğim yaşayan iki efsanedir.


ERU Yeni şarkısı "ASPIRIN 3000" parçasını ve "Samsara" albümünü aşağıdan dinleyebilirsiniz.



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page