top of page
  • sefaalcn2

#Alternatif Sesler | NeoKlasik Röportajı


Öncelikle hoşgeldiniz. Bilmeyenler için NeoKlasik kim ve nasıl kuruldu? Kendinizi bize tanıtabilir misiniz?

- Öncelikle merhaba, adım Güneş. Neoklasik, 2019 yılında Yasir’le tanıştıktan sonra birlikte kurduğumuz bir grup. İçimde grup kurma arzusu hep oldu, davul ve bas gitarist eksiğim vardı. Yasir’le tanıştıktan sonra o davula geçti ben de gitar ve vokalde yer aldım. Grubumuza üç tane basçı girip çıktı ama hem müzik hem de kafa olarak anlaşamadığım için onlarla çalışmama kararı aldık. Ben ve Yasir birlikte devamlı çaldık, birbirimizi müziksel skalada anlamaya çalıştık. Sonrası ise malum, çalışmalarımızı somutlaştırmaya başladık. Kişisel yaşantımızdan bahsetmek gerekirse ben yönetmenlik ve sinema sektörüyle ilgileniyorum. Yasir ise doktor ve bilimle uğraşıyor.


Uzun süredir müzikle ve yönetmenlikle meşgulsünüz. Bize yaşadığınız zorluklardan bahseder misiniz ve en büyük motivasyon kaynağınız nedir?


- İkisinin de tek sıkıntısı para. Yaptığın iş ana akıma hitap etmiyorsa karşılığında maddi anlamda bir şeyler beklemek boş bir hayal. Mesela müzik yapmak için stüdyoya gidiyorsun ve provası ayrı kayıt masrafları ayrı dert. Zaten şu dönemde her şey fazlasıyla pahalı. Eğer düzenli bir gelirin yoksa müzik dışında, yaptığın müziği somut hale getirmek için beklemek zorunda kalıyorsun. Film de öyle mesela. Bir senaryo yazıyorum, sonra oturup bütçe hesaplıyorum. Hatta yazarken bütçe hesaplayarak yazıyorum. Ama artık bu tip sorunlara alıştığım/alıştığımız için çok da üstüne düşünmüyorum. En son çektiğim filme Yasir, Parıl, Yakup ve bir kaç yakın arkadaşım destek olmuştu. Motivasyon kaynağıma gelecek olursam da yaşadığım zorluklar diyebilirim. Zorluklar beni hep pozitif strese sokmuştur ve stres sayesinde de kendimi motive etmeyi hep öğrenmişimdir. Son olarak da çevremin ve ya tanıdıklarımın etkisinin altına asla girmem. Bu da benim için büyük motive kaynağıdır.


Türkiye de punk rock konusunda ne düşünüyorsunuz, Türkiye’deki punk rock kitlesi hakkında düşünceleriniz neler?

- Türkiye’de punk rock diyince aklıma ilk gelen şey Hedonistic Noise oluyor. Ben hiç bu kadar içten ve bu kadar doğal bir şekilde duygularını dile getirebilen bir grup tanımadım. Tabi ki Cemiyette Pişiyorum' da var unutmamak lazım lider bayrağı taşıyan grubu. Genel olarak bakıcak olursam da bence gayet hak ettiği ilgiyi görüyor. “Görmüyor” diyenler varsa da buyursun tartışalım. Ama tek sıkıntı şu sanki; punk rock kitlesi çoğunluk neredeyse oraya gitme meyilli. Bence çoğunluğu çok araştırmıyor, şişirilmiş bir kitle görünce onlara doğru koşuyor. Bazı records şirketleri de kendi aralarında bölünme yaşıyor çok anlamsızca. Oysa punk kültürüne çok ters hareket bunlar…



Çok özgün bir tarzınız var. İlham aldığınız şeyler nedir?


- Özgünlüğü bilmiyorum, üstüne günlerce konuşsak işin içinden çıkamayacağımız bir mesele ama en çok sinemadan, resimden, şiirden ve hayatımdan ilham alıyorum diyebilirim.


Dinleyicileriniz için yakında sürprizler olacak mı? NeoKlasik grubunu yakın zamanda sahnede görecek miyiz?


- Zaten en son sürprimizi yaptık onlara. Onlar da sağ olsun beğendiler, desteklediler. Bir kaç aya eski şarkılarımızdan bir kaçını toparlıyıp sadece akustik gitarla seslendireceğim bir EP çıkarabiliriz. Bu arada evet Mart ayından sonrası için etkinlikler ve konserler düşünüyoruz.


Yeni bir albüm çıkardınız “OrospuÇocuklarına Şarkılar” adında. Albümde Kontrol ver benim ve çoğu insanın favori şarkısı. O şarkı ve albümün hazırlanış sürecini bizimle paylaşabilir misiniz?


- Teşekkür ederim. “Kontrol Ver” bizim de çok sevdiğimiz ilk beş Neoklasik şarkısı arasında yerini alıyor. “Orospu Çocuklarına Şarkılar” bir kaç provada ve o dönemler içinde bulunduğum libido patlamasıyla ortaya çıkan bir şey. Bu sefer çok ciddiye almayarak söylediğim bir kaç şarkı da yaptım. Hatta albümün içindeki bir kaç şarkıda vokalimi bilerek eğerek bükerek söyledim. Mesela “NBC Olmanın Formülü” ve “Babam Kafama Tecavüz Etti” şarkılarında bunlar gün gibi ortada. Ama şarkıların içindeki göndermeleri bırakın anlayanlar anlasın. (Güler)




Son olaraktan NeoKlasik dinleyicilerine ne söylemek istersiniz?


- Onları gerçekten çok sevdiğimizi söyleyebiliriz. Özellikle sosyal medyadan benimle iletişime geçiyorlar. Şarkılar hakkında ve müzik hakkında sohbet ediyorum. Onların fikirlerini duymak hoşuma gidiyor. Bizi beklediğimizden fazla destekliyorlar bu durum da bizi fazlasıyla motive ediyor. Ama sonuç ne olursa olsun üretmeye ve konserlere devam ediyoruz. Keyifli röportaj için de Kritikzine ailesine çok teşekkür ederiz.



Neoklasik grubunun şarkılarını aşağıdan dinleyebilirsiniz.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page