top of page
  • Yazarın fotoğrafımavi ⛧ ada

ASHES REMAIN'ın Lead Gitaristi ROB TAHAN Röportajı!

Güncelleme tarihi: 10 Ağu 2022



1- Müziğe nasıl başladın ve başlarken idollerin var mıydı?


Gitara olan aşkım Dokken'ın Paris is Burning şarkısının gitar solosunu duymamla başladı. Böylece bütün 80'ler rockçılarını küçüklüğümden beri takip etmeye ve 12 yaşım civarında gitar çalmaya başladım.


2- Grup nasıl kuruldu?


Josh'la (frontman) ilkin bir gitar merkezi olan Guitarmageddon'da sonrasında da bir Campus Crusade for Christ etkinliğinde karşılaştık. 2001'de onu gruptan Ryan (ritim gitarist,) Ben (baterist) ve Ben Ogden (bas gitarist) ile tanıştırdım.J



3- Müzik senin için ne anlam ifade ediyor?


Müzik, odaklanmak, gevşemek ve başka çok az şeyin hissettirebileceği o duyguyu hissetemek için çok güzel bir dışavurum.


4- Sanat hayatında sana ilham veren başlıca şeyler nelerdi?


Daha yakın zamandaki esin kaynaklarım her daim Dream Theater, James labrie, ve tabi ki başka bir yığın gitarist olmuştur. Erick Johnson, Vai Petrucci, Marco Sfogli, Satriani gibi.



5- Josh Smith 19 Aralık 2021'de yaptığı canlı yayında yeni müziklerin yolda olduğunu söylemişti. Grupta hazırlanmakta olan veya planlanan herhangi bir proje var mı?


Çok fazla erteledik ama kesinlikle yavaş yavaş bir şeyler üzerinde çalışıyoruz. Yine de sonbaharda daha fazla yazmaya başlamayı umuyorum.



6- Özellikle What I've Become albümünden sonra grup çok ünlendi ve genç insanların hayatında yer eden gruplardan biri oldu. İnsanların hayatlarına dokunmak, en güzel anılarında yer almak veya zor zamanlarında müzikle onlara güç vermek nasıl bir his bu sizi motive ediyor mu?


Benim için biraz gerçeküstü fakat dünyanın her köşesinden insanlardan dönüt almak ve müziğimizin insanlara umut verdiğini bilmek kesinlikle büyüleyici. Bazen bunu ailemle ve işle ilgilendiğim günlük hayatımda kendime hatırlatmam gerekebiliyor.



7- Şarkılarınız arasında senin için daha özel diyebileceğin bir şarkı var mı?


Red Devotion gibi eski albümlerimizdeki birçok şeyi seviyorum. Yeni albümlerden Always Faithful, Keep Me Breathing ve Follow'u seviyorum. Balatların büyük hayranıyım haha.



8- Son olarak müzik kariyerin boyunca özel hissettiğin veya duygulandığın bir an var mı?


Bunu biraz düşünmem lazım ama olduğundan eminim. Kariyerimiz sürecinde her daim çok güzel hikayelerle karşılaşıyoruz.




0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page