top of page
  • Yazarın fotoğrafıSarp Akçay

Başarıya Giden Yol: Kings of Leon'un Öyküsü

Kalıcı başarıya, engellerle dolu bir yolun sonunda ulaşılır. Kings of Leon da bu gerçeği yaşayarak rock tarihine adını kazımayı başardı. Peki, nasıl bir yolculuktan geçtiler? Gelin birlikte bakalım;

 

Grup, Tennessee'nin küçük bir kasabası olan Mount Juliet'te büyüyen Caleb, Nathan, Jared ve Matthew Followill'den oluşuyor. Dindar bir aileden geliyorlar. Müziğe büyük bir tutkuyla bağlı olan bu grup için gerekli kaynaklara sahip olmak oldukça zor oldu. Çeşitli işlerde çalıştılar, hatta araba içinde yaşamak zorunda kaldılar ve şarkılarını sokaklarda çaldılar. Müziklerini yapabilmek adına bu zorlukları göze almaları, gerçekten ne kadar istediklerini gösteriyor.

 

Caleb Followill’in babasıyla aralarındaki gerilim zaman zaman grubu daha da zora sokuyordu. Babası Pentekostal bir kilise vaizi olarak görev yapıyordu ve onun karşı gelmesi grup üyelerini daha da azimlendirdi. İlk yıllarında yenilikçi müzik türlerinden dolayı, Country müziğiyle meşhur olan Nashville'deki prodüksiyon şirketleri tarafından tercih edilmediler. Birçok kez red aldılar. Rock ve Güney müziğinden etkilendikleri tarzları, birçok izleyici tarafından hoş karşılanmadı ve hatta pimi çekilmiş silahlarla tehdit edildiler. Ancak, zamanla kendi hayran kitlesini oluşturmayı başardılar.

 

Ülke çapında barlarda ve küçük sahnelerde konserler vererek kendi kitlelerini oluşturdular. Bir süre sonra Kings of Leon, ilk albümleri "Youth and Young Manhood" ile büyük bir çıkış yakaladı ve tüm dünyada geniş bir hayran kitlesi edindi. Garajlarında başlayan bu mücadele, dünyanın en büyük sahnelerine kadar uzanan bir başarı hikayesine dönüştü.

 

22 Şubat'ta yeni single'ları "Mustang"i çıkaran Kings of Leon, tarzlarını korumaya ve inandıkları yolda ilerlemeye devam ederek biz müzikseverlere ilham vermeye devam ediyor!



0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page